Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 10:49
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 7 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1803,63-0,39%

Минулої п’ятниці місцевий український ринок акцій продовжив своє відновлення, зрісши на 1,7%. Індекс Української біржі того дня майже досяг своїх квітневих багаторічних максимумів, «не дотягнувши» до них якихось 8 пунктів – менш, ніж 0,5%. Основний внесок в ріст індикатору УБ минулої п’ятниці, як і днем раніше, внесли акції «Центренерго». Ціна цих паперів зросла на сильних 5,6%, відновлюючись після свого суттєвого провалу днями раніше. Другими за ростом минулої п’ятниці з «індексних» паперів цієї біржі були акції «Укрнафти» (+1,9%). Всього ж минулої п’ятниці зросли ціни чотири «індексних» акцій УБ з п’яти, які зараз торгуються. Ціна одного - несильно знизилась.

 Обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі минулої п’ятниці залишився істотно нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. В термінах еквіваленту кількості акцій, він був близьким до своїх мінімальних значень за цей період.

 На ринку заявок УБ того дня пройшли торги акціями шести «не індексних» емітентів. Досить великий обсяг торгів (в термінах останніх років) був акціями Миронівського хлібопродукту – майже такий самий, як всіма індексними акціями УБ того дня; помітними - обсяги торгів акціями ще трьох емітентів.

 Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі минулої п’ятниці були вищими за середні як для останнього часу. Торгували того дня шістьма випусками українських державних паперів. Великий обсяг торгів був ОВДП з погашеннями 11.07.2018 та 23.05.2018.

 Світові ринки акцій.

 Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 додав значимих 1,3%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX підріс на 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився на незначні 0,15%.

Опублікований минулої п’ятниці черговий місячний звіт по праці в США вийшов дещо слабшим за очікування аналітиків, як по росту кількості робочих місць (164 тис. за квітень в порівнянні зі 195 тис. очікуваних), так і росту почасової оплати праці (0,15% місяць до місяця при очікуваних 0,2%). На річному інтервалі ріст почасової оплати праці в США зараз складає 2,7%. На цей показник наразі аналітики дивляться більше всього з показників зі звіту по праці, стараючись по ньому якось спрогнозувати темп росту базової відсоткової ставки в США. А от офіційний рівень безробіття в США в квітні 2018 знизився і склав, згідно зі звітом, 3,9% - найнижчий показник за останні 18 років.

 Новий майбутній керівник ФРБ Нью-Йорку Джон Вільямс (за посадою керівник ФРБ Нью-Йорку - друга по значимості особа ФРС) повідомив, що він вважає, що безробіття в США в наступні пару років досягне 3,5%, інфляція дещо перевищить цільовий рівень ФРС – 2%, і базова ставка по фондам ФРС в цей період часу дещо перевищить довгострокову - нейтральну. Новина цікава також з позицій оптимізму стосовно росту американської економіки.

 Однак, більше минулої п’ятниці учасники фондового ринку США приділили уваги акціям високотехнологічних компаній. Акції Apple зросли за день на 3,9%, а за минулий тиждень на 13,5%, після того, як стало відомо, що компанія, яку очолює відомий мільярдер інвестор Воррен Баффетт, Berkshire Hathaway, в першому кварталі 2018 придбала 75 мільйонів акцій компанії Apple. До цього Berkshire Hathaway тримала помітну надлишкову частину активів в грошових коштах через те, що не могла визначити варті угоди придбання значних пакетів акцій, які зараз в США коштують задорого. Після придбань в першому кварталі 2018 сума грошових коштів на рахунку Berkshire Hathaway, компанії Баффетта, опустилась до «трохи більше 100 мільйонів доларів США».

 Торгові переговори США та Китаю, які відбулись в кінці минулого тижня, допоки не принесли суттєвих результатів.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Зранку, згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси, переважно, слабко підростуть; індекс MSCI EM додає незначні 0,1-0,2%.

 Зростання індексу Української біржі минулої п’ятниці до значення близького до квітневого максимуму 2018, скоріше за все, означає продовження росту індикатору УБ, в тому числі, і сьогодні. Однак, обачність трейдерам на Української біржі зараз  не завадить. Пару днів назад був на УБ був різкий ціновий рух акцій вниз, що може бути симптоматично, а після кількох днів відновлення в кінці минулого тижня, місцевий ринок акцій може взяти і паузу. Тим не менш, повторимось, саме позитивний рух на Українській біржі сьогодні виглядає більш логічним.




 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 7 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду