Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 12:12
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 11 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1814,91-0,34%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,6% і вийшов на свій новий багаторічний максимум -1821 пункт. Три «індексні» з п’яти акцій, які торгуються вчора зросли в ціні, одна – знизилась, ціна однієї – не змінилась. «Схема» закінчення торгів була десь подібна до тої, що була цього вівторка.

Найбільше з «індексних» акцій вчора зросли ціни «Турбоатому» (+2,9%) та «Укрнафти» (+2,0%). Зміни цін інших «індексних» паперів не перевищили 0,3%.

Вчора Кабінет міністрів України затвердив перелік з 26 об’єктів великої приватизації на 2018 рік та більше 700 об’єктів на період 2018-2020. Останній включає і невеликі залишки пакетів акцій крупних підприємств, які зараз перебувають в державній власності. Обидва переліки будуть доступні на сайті Мінекономіки через кілька днів після їх доопрацювання. В перший список мають увійти «Центренерго» та «Турбоатом», акції яких входять до індексного кошику Української біржі. Фонд держмайна України очікує початку активної фази продажів об’єктів зі «списку 26» в жовтні і розраховує завершити програму до кінця поточного року.

Обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі ще підріс, але залишився нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два.

На ринку заявок УБ цього вівторка пройшли торги акціями шести «не індексних» емітентів. Суттєвим (в термінах останніх років) був обсяг торгів акціями Миронівського хлібопродукту.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі в грошовому вираженні були значно меншими за середні. Торгували минулого дня п’ятьма випусками українських державних облігацій, але невеликими обсягами.

Світові ринки акцій.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на помітних 0,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX втратив незначну 0,1% (на фоні локального укріплення євро), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав ще помітних 1,1%.

Вчора в США були опубліковані місячні дані по інфляції. Індекс споживчих цін в квітні 2018 в США виріс на 0,2% при очікуваних економістами 0,3%. В річному вимірі ріст споживчих цін в цій країні склав 2,5%. Базовий індекс інфляції (без волатильних цін на енергію та продукти харчування) склав 2,1% рік до року в порівнянні з очікуваними 2,2%. Тим не менш, варто врахувати, що споживча інфляція в США поступово зростає, хоча поки що поміркованими темпами. Ріст же собівартості продукції в США зараз зростає швидше за ріст цін кінцевих споживачів.

Слабші дані по інфляції в США помітно допомогли росту американських фондових індексів і сприяли певному ослабленню долара США, а також стали чинником деякого зниження дохідності 10-и річних державних облігацій цієї країни.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси торгуються змішано. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів, європейські фондові індекси, мало зміняться, і будуть торгуватись різнонаправлено. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає ще 0,6%.

Вчорашній «прорив уверх» індексу Української біржі технічно відкриває шлях для подальшого непоганого росту індикатору УБ. На перший погляд, ріст цін індексних акцій на основній місцевій фондовій біржі має продовжитись. Цьому сприяє і хороший зовнішній фон. І фондові індекси США, і фондові ринки країн, які розвиваються, в минулі п’ять – шість днів показували непогану позитивну динаміку. Та все ж, обачність місцевим українським трейдерам акціями поки не завадить. Поки тренд на зростання до вищих рівнів на УБ ще тільки зароджується. Тому, ставлячи більше на ріст, зовсім не слід забувати і про можливі рухи вниз, і добре підстраховуватись.


 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 11 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду