Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 18:39
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 14 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1818,13+0,18%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на 0,3%. Причому, що звертає на себе увагу, того дня втратили в ціні всі п’ять «індексних» акцій Української біржі, які зараз торгуються. Хоча цінове зниження «індексних» паперів УБ, за виключенням маловпливових акцій «Донбасенерго» (-2,2%), було незначним і не перевищило по іншим «індексним» паперам цієї біржі 0,7%.

Однак негативна динаміка минулої п’ятниці помітно зіпсувала технічну картину  індексу Української біржі, а саме – сильне зростання, яке начебто зароджувалось в індикаторі УБ, змінилось на поки що не дуже переконливу картину імовірного несильного росту.

Минулої п’ятниці обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі незначно підріс, і залишився дещо нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два в грошовому вираженні.

На ринку заявок УБ минулої п’ятниці пройшли торги акціями п’яти «не індексних» емітентів. Помітним (в термінах останніх років) був лише обсяг торгів акціями НАСК «Оранта», як і помітною була позитивна цінова динаміка цих паперів того дня.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі минулої п’ятниці в грошовому вираженні в цілому були середніми, як для останнього часу. Торгували того на ринку заявок УБ лише двома випусками українських державних облігацій. Великий обсяг торгів був короткостроковими дисконтними ОВДП з терміном погашення 23.05.2018.

Світові ринки акцій.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX майже не змінився, додавши 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,7%.

Індекс S&P 500 непогано додав за минулий тиждень – 2,4%. Допомагали йому в цьому, перш за все, ціни енергетичних компаній, які підростали завдяки росту цін на нафту, що частково пояснюється «виходом» США з «ядерної» угоди з Іраном. Минулої п’ятниці більше за енергетичні компанії країни підросли акції компаній високотехнологічного сектору США. Росту цін американських акцій сприяли також, нижчі за очікування показники інфляції в США, опубліковані Міністерством праці країни минулого тижня.

На цьому фоні європейські індекси зростають і завдяки росту американських фондових індикаторів і завдяки їх істотно нижчій поточній ринковій оцінці. Однак, цей їх ріст у великі мірі залежить від динаміки пари євро долар, яка в останні два торгові дні минулого тижня стала зростати і зменшувати темп приросту європейських фондових індикаторів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають (за виключенням британського FTSE 100). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, будуть торгуватись з невеликими змінами, можливо, різнонаправлено. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає ще 0,2-0,3%.

Наразі нечітка технічна картина індексу Української біржі ускладнює побудову очікувань стосовно подальшої динаміки основного місцевого фондового індикатору. Видається, що в цій ситуації саме сьогодні негативна зміна цін «індексних» акцій УБ минулої п’ятниці, скоріше за все, зміниться, принаймні на день, на позитивну. Однак, місцевим трейдерам варто пам’ятати, що на  Українській біржі, все ж, останніми місцями зниження цін акцій, бувало, тривало і більше одного дня. Тож, сьогодні страховка трейдерам на УБ зовсім не завадить.


 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 14 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду