Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 21:52
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 16 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1805,54-0,42%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів знизився на 0,3% після росту цього понеділка на 0,2% і зниження минулої п’ятниці на 0,3%. Така ось була невиразна динаміка основного місцевого фондового індикатору в останні торгові дні. Мабуть, за усім цим є певні підстави. Технічна картина індексу УБ зараз, скоріше, вказує на можливе невелике його подальше зниження.

Найбільше вчора підросли в ціні «індексні» акції «Укрнафти» (+1,6%) та  «Донбасенерго» (+1,1%), а знизились в ціні «індексні» акції «Центренерго» (-1,3%) та Райффайзен банк Аваль (-0,9%). Ціна акцій «Турбоатому» майже не змінилась.

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями на ринку заявок Української біржі дещо підріс, але залишився нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два в грошовому вираженні.

На ринку заявок УБ вчора пройшли торги акціями семи «не індексних» емітентів. Значним (в термінах останніх років), як і днем раніше, був обсяг торгів акціями Миронівського хлібопродукту. Помітними за обсягами вчора також були торги акціями Крюківського вагонобудівного заводу.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі вчора були дуже низькими. Торгували минулого дня на ринку заявок УБ лише одним випуском українських державних облігацій і при зовсім невеликих обсягах торгів.

З українських макроекономічних новин. ВВП України в першому кварталі 2018 року зріс на 3,1% в порівнянні з першим кварталом 2017 та на 0,9% в порівнянні з попереднім, четвертим кварталом 2017 з урахуванням фактору сезонності. Є прискорення економічного зростання в Україні, хоча темпи росту ВВП мають бути кращими.

Світові ринки акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,7%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на суто символічні 0,05%, величину, яку втратив днем раніше, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на суттєві 1,6%.

Вчора дохідність 10-и річних державних облігацій США продовжила зростати, досягши в піку 3,09%, найвищого значення з 2011 року, і закінчивши торги на відмітці у 3,07%. Нагадаємо, що Джеймс Даймон, керівник одного з провідних банків США, JP Morgan, на минулому тижні заявив, що не так вже й далеко той час, коли дохідність цих паперів досягне 4% на фоні наступних великих позичок для покриття державного бюджету США (400 млн. доларів на квартал) та менших їх купівель іноземними центральними банками. Інфляція також буде чинником росту відсоткових ставок, в тому числі і за рахунок росту собівартості продукції, включаючи і ріст цін на нафту.

До речі, також зростають (в Європі) ціни на вугілля та електроенергію.

На поведінку американського ринку акцій, як і інших фондових ринків, вчора впливав також технічний чинник. Ринки просто потребували негативної корекції після свого недавнього майже безперервного росту до своїх локальних піків.

Хоча учасники фондового ринку США згадували вчора також і, начебто, не зовсім вдалу звітність компанії Home Depot (нижчі за очікування продажі) і менше за очікування зростання обсягів роздрібних продажів в США в квітні (хоча при цьому був суттєво переглянутий з підвищенням показник в березні), дані по яким були опубліковані вчора. В той же час New York Empire State Index, який відображає активність у виробничому секторі в певних регіонах США, опублікований також вчора, вийшов кращим за очікування. Та все це видається більше приводом для негативного чи іншого настрою ринку, в той час, як технічний фактор в сполученні з ростом відсоткових ставок видаються більш важливими причинами.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси мало змінюються і торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, будуть торгуватись змішано, з малими змінами. Зранку фондовий індекс MSCI EM несильно просідає, втрачаючи близько 0,1%.

Продовження вчора невиразних торгів в термінах індексу Української біржі, не дає можливості будувати чіткі очікування стосовно подальшого руху цього фондового індикатору. Як вже зазначалось на початку цього огляду, здається, зниження індексу УБ при різнонаправлених рухах окремих акцій, видаються найбільш імовірним сценарієм в середньому на найближчі торгові дні. Цьому, здається, сприяє і загальна динаміка на світових фондових ринках – по-великому «боковик», і не зовсім переконливі, як комусь може здатися, фінансові результати українських емітентів за перший квартал 2018, і вже не зовсім мала (хоча ще й зовсім невелика) поточна ринкова оцінка їх акцій. Мова йде про індексні акції УБ. Однак, сьогодні все може змінитись, і, можливо, змінитись на краще. Тим більше після попереднього торгового дня зі зниженням індексу УБ. Хоча, звичайно, точно ніхто знає.

 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду