Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 17.04.2024 00:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 30 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1687,37-0,37%

Вчора індекс Української біржі нарешті після трьох торгових днів сильного зниження нарешті почав своє сильне відновлення. Індикатор УБ за результатами торгів цього понеділка додав потужних 3,2%. Сильно в ціні цього понеділка підросли чотири індексні акції Української біржі з п’яти, які зараз торгуються. Зниження ціни акцій «Укрнафти» вчора було зовсім незначним (-0,3%).

 Більше всього вчора зросла ціна «індексної» акції «Турбоатому» (+11,0%). Далі в порядку величини зростання розташувались «індексні» акції Райффайзен банк Аваль (+6,6%), «Центренерго» (+4,1%) та «Донбасенерго» (4,0%).

 Минулої п’ятниці Українська біржа обнародувала свою позицію по санкціям (в тому числі, що стосується програмного забезпечення), де прописала, що санкції згідно з законодавством нашої країни, не можуть вживатись до юридичних осіб України, які не знаходяться під контролем іноземної держави, і не зазначені в Додатку 2 до рішення СНБОУ.

 Вчора обсяг торгів «індексними» акціями на ринку заявок Української біржі дещо знизився. В грошовому вираженні він був суттєво вищим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Та з урахуванням значного росту індексу УБ за останній період у рік та два роки, в еквіваленті кількості акцій, цього понеділка обсяг торгів індексними паперами на УБ був дещо нижчим за свої середньоденні значення за останній рік та два.

 На ринку заявок УБ вчора пройшли торги акціями шести «не індексних» емітентів. Значними, як для останнього часу, були обсяги торгів акціями двох обленерго: «Вінницяобленерго» та «ДТЕК Дніпрообленерго» (точніше зараз уже «ДТЕК Дніпровські мережі») з дуже хорошим ростом їх цін (відповідно на 21,4% та 16,6%). Помітними були також обсяги торгів акціями Крюківського вагонобудівного заводу.

 ОВДП на ринку заявок Української біржі вчора, як і минулої п’ятниці, не торгували.

 Міністерство фінансів України вчора залучило до бюджету 61,6 млн. грн. та 64,6 млн. євро, відмовившись піднімати ставки по гривневим державним борговим паперам і зовсім незначно збільшивши ставку по паперам, деномінованим в євро.

 Рада Євросоюзу схвалила виділення Україні третього пакету макрофінансової допомоги у 1 млрд. євро. Точні умови надання допомоги (у два транші) будуть встановлені у відповідному Меморандумі. Попередні ж умови уже озвучувались, і серед них на першому місці стоїть боротьба з корупцією в Україні.

 Світові ринки акцій вчора торгувались негативно.

 Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора знизився на 1,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 1,4%, продовживши рух від свого локального максимуму, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM просів на 0,95% закінчивши день на своєму новому п’ятимісячному мінімумі.

 Політичні події в Італії виходять на перший план. Це була одна з причин зниження індексу STOXX 600. Італійський індекс FTSE MIB вчора втратив 2,6%. Іншим чинником зниження STOXX 600 є голосування по довірі уряду Іспанії, яке відбудеться незабаром в Парламенті країни, і де місцевий фондовий індекс IBEX 35 вчора втратив 2,5%. Проблеми в Італії сприяли зростанню дохідностей 10-и річних державних паперів цієї країни до 3,38% і зниженню курсу євро нижче 1,16 проти долара США, найнижчого рівня в цьому році.

 В США драйверами зниження цін акцій стали банки, після коментарів керівника одного провідного банку країни, що торговий дохід банку слабко зміниться в другому кварталі 2018 в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також на акції банків вплинули невисокі відсоткові ставки, в тому числі і по державним паперам США. На фоні всіх проблем з акціями через купівлю більш надійних фінансових інструментів дохідність 10-и річних облігацій США знизилась вчора до 2,77% з 3,1%, які були ще зовсім недавно. Тому, акції провідних банків США вчора втратили до 3% своєї ціни. Також невирішеним є наразі торгівельна суперечка США та Китаю. США пообіцяли накласти 25% мито на імпортні китайські товари вартістю 50 млрд. доларів США на рік і перевести розгляд суперечки в юридичну площину в рамках ВТО.

 Всі ці події, окрім іншого, також тиснуть вниз на потенційний ріст світової економіки.

 Сьогодні, однак, зранку ситуація бачиться такою, що стабілізується.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові слабко підростають (на європейські – крім британського FTSE 100). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси будуть торгуватись різнонаправлено з невеликим змінами. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується ще на 1,1%.

 Що стосується місцевого українського ринку акцій, то, досить імовірно, після певної стабілізації цієї п’ятниці та непоганого росту цього понеділка, сьогодні ми побачимо подальше зростання основного місцевого фондового індикатору - УБ. Однак, знов же таки, також не слід забувати про дати та можливі дати складання переліків акціонерів для виплати дивідендів певним емітентам з індексного кошику Української біржі.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 30 мая 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду