Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 21:02
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 7 июня 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1646,32+0,64%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 1,0%. Основну частину внеску в зниження індексу УБ цієї середи внесли акції «Укрнафти», які втратили минулого дня в ціні 4,5%. Знизились ціни трьох «індексних» акцій УБ (фактично двох, бо однієї незначно), двох – підросли. Ціна «індексних» акцій «Центренерго» знизилась на 1,0%, а ціна акцій «Турбоатому», навпаки, зросла на 1,4%. Ціна акцій «Райффайзен Банк Аваль» також зросла – на 0,6%. Акції «Донбасенерго» в ціні практично не змінились.

Обсяг торгів «індексними» акціями на ринку заявок Української біржі був на рівні попереднього дня, що, навіть в грошовому вираженні, набагато менше середньоденних обсягів торгів цими на паперами на цьому найбільш показовому сегменті ринку за останні півроку, рік та два.

На ринку заявок УБ пройшли торги акціями лише двох «не індексних» емітентів з малими обсягами.

Світові ринки акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 не змінився – 0%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав ще 0,5%, продовжуючи відновлення після свого недавнього зниження до  п’ятимісячного мінімуму.

Вчорашньому зростанню американських фондових індексів дуже допомогло суттєве зростання цін акцій банків США на рості та перспективі подальшого росту відсоткових ставок в цій країні. Зараз дохідність 10-и річних державних облігацій США повернулась до рівня трохи нижче 3% - 2,97%.

Також в США зросли ціни акцій високотехнологічних компаній, а фондовий індекс США NASDAQ, який переважно складається з акцій високотехнологічних компаній, закінчив торги цієї середи на рекордній відмітці.

Зростання фондових індексів США вчора стимулює зростання фондових індексів Європи та країн, які розвиваються, сьогодні.

Серед значимих для світових фінансових ринків новин домінують переговори країн великої сімки (G7) в Канаді, де будуть в якості першочергових, обговорюватись проблеми світової торгівлі.

Іншою новиною, хоча й менш значимою для фінансових ринків є наступна зустріч керівників Європейського центрального банку в Ризі, на якій обговорюватиметься поступове згортання програми кількісного пом’якшення в Європі, програми, яка триває вже три роки. Остання новина сприяла досить різкому відновленню курсу євро до відмітки 1,18 проти долара США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають; на європейські, після вчорашнього позитивного закінчення торгової сесії на фондових біржах США, - дещо сильніше, незважаючи на укріплення євро. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси підростуть. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає 0,4%.

Що стосується торгів на Українській біржі, то тут ситуація невизначеності, імовірно, продовжиться і сьогодні. Хоча по певним позиціям в цінах акцій, які торгуються на УБ вчора намітилась стабілізація. Та все ж трейдерам на цій біржі, як і на інших біржах України в сегменті акцій (з урахуванням нівелювання фактору арбітражу) необхідно бути готовими до різних сценаріїв торгів.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 7 июня 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду