Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 14:42
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 13 июня 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1571,18-3,17%

Вчора індекс Української біржі підріс ще і додав 0,25%. Минулого дня зросли в ціні три «індексні» папери Української біржі з п’яти, які торгуються, ціна одного – знизилась, ціна акцій «Центренерго» - не змінилась. Вчора додали ціни акцій: «Укрнафти» (+1,6%), «Райффайзен Банк Аваль» (+1,0%), «Донбасенерго» (+0,9%). На 0,4% знизилась ціна «Турбоатому».

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями на ринку заявок Української біржі знизився більш, ніж в два рази в порівнянні з попереднім торговим днем, і був в грошовому вираженні також приблизно трохи більше, ніж в два рази нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два.

На ринку заявок УБ вчора пройшли торги акціями чотирьох «не індексних» емітентів з малими обсягами, за виключенням хіба що торгів акціями Крюківського вагонобудівного заводу.

Світові ринки акцій вчора мали слабку динаміку.

Цього вівторка широкий фондовий індекс США S&P 500 додав трохи менше 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,1%.

Вчора були опубліковані дані по інфляції в США. Рівень інфляції (індекс споживчих цін, ІСЦ) в країні на річній базі, травень 2018 до травня 2017 до року, склав 2,8%. Це найвище значення річної інфляції з 2012 року. В квітні 2018 рівень інфляції був 2,5%. Базовий ІСЦ, при розрахунку якого зі споживчого кошику виключаються волатильні ціни на енергію та продукти харчування, також в річному вимірі зріс в США в травні на 2,2%. В місячному вимірі (до квітня 2018) ріст базової інфляції в країні склав 0,2%. Ріст інфляції стимулює ФРС до збільшення базової ставки в США.

Що стосується останнього. Вчора розпочалось дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, на якому, як очікується, буде прийняте рішення про підвищення базової ставки в цій країні. Це буде друге підвищення в 2018 році. Комітет оголосить про своє рішення сьогодні. Більшість фахівців вважає, що в цьому році буде чотири підвищення базової ставки в США. Однак, окремі фахівці по ринку акцій думають інакше, а саме, що темпу росту найбільшої економіки в світі буде недостатньо для прийняття рішення про четверте підвищення базової ставки в США. Це, на їх думку, після проміжних виборів в Конгрес сприятиме суттєвому зростанню цін акцій американських корпорацій в кінці цього року. Такий сценарій був би позитивним для світових фондових ринків, включаючи й зовсім крихітний ринок акцій України.

Вчора після виходу даних по інфляції в США дохідності 10-и річних державних облігацій США дещо підросли – до 2,97%.

Завтра, в четвер, пройде засідання керівників Європейського центрального банку, на якому буде обговорюватись питання згортання програми кількісного пом’якшення в Єврозоні. Це обговорення само по собі може сприяти помітному зростанню відсоткових ставок в Європі та й в світі, а рішення (поки очікується у вересні 2018) поза сумнівом. В чистому вигляді згортання програми негативно для боргових ринків країн, які розвиваються, включаючи й Україну, - для її суверенних облігацій та здатності позичати чи робити роловер єврооблігацій Україною під невисокі відсотки.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко підростають; на європейські – мало змінюються і торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси мало зміняться і будуть торгуватись змішано. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,5%.

Стабілізація цін акцій на Українській біржі в останні два дні і невеликий ріст фондового індикатору УБ в ці дні робить доволі імовірним продовження такого сценарію торгів і сьогодні. Однак, місцевим трейдерам в ситуації невизначеності, яка існує на Українській біржі, слід бути готовими і до інших можливих сценаріїв розвитку подій на УБ цієї середи.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 13 июня 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду