Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 00:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 21 июня 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1586,95-0,31%

Вчора індекс Української біржі знизився на 1,8%. Можливо, це зниження включає і попередній день. Індекс ПФТС вчора втратив 1,0%.

Цієї середи з «індексних» акцій, як і в два останні дні, на біржі ПФТС пройшли угоди по безадресним заявками лише з акціями «Центренерго» (-2,9% по ціні останньої угоди та -2,8% - біржовий курс) та «Райффайзен Банк Аваль» (практично без зміни ціни - по цінам останньої угоди та зниження на 2,5% їх біржового курсу за вчорашній день).

Обсяг торгів цими двома «індексними» паперами обох бірж (ПФТС та УБ) по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС вчора склав 342 тисячі гривень (388 тис. днем раніше і 300 тисяч гривень цього понеділка). Середній обсяг торгів «індексними» паперами на Українській біржі в останні два роки в грошовому вираженні складав близько 800 тис. гривень, Рис. 1. В останні три дні на ПФТС в день проходить десь по 10 безадресних угод з акціями «Центренерго» та «Райффайзен Банк Аваль» - разом близько 20. Середня кількість угод в день по безадресним заявкам з акціями «Центренерго» та з акціями «Райффайзен Банк Аваль» на Українській біржі в 2017 році – однакова - по 34. Разом по двом паперам було, відповідно, – 68 в один торговий день. Якщо закінчувати зі статистикою по торгам, то в сумі в грошовому вираженні угоди по згаданим двом паперам по безадресним заявкам на Українській біржі в 2017 році склали в середньому 513 тис. гривень за одну торгову сесію.

По безадресним заявкам на ПФТС вчора пройшли угоди з одним папером «не індексного» емітенту. Це знову були акції банку «Південний». Також пройшла одна адресна угода з акціями ПАТ «Сумиобленерго».

В цілому – торгова активність на ПФТС поки доволі скромна, враховуючи, що обсяг угод мав би наблизитись до минулих обсягів на ПФТС та УБ в сумі. Очікуємо більшого.

Світові ринки акцій вчора відновлювались після своїх втрат останніх днів.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,7% (після зниження напередодні на 1,1%), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,8% після свого провалу днем раніше на 1,9%. Індекс високотехнологічних компаній США Nasdaq закрився вчора знов, як і пару днів раніше, на своєму історичному максимумі, зрісши за день на 0,7% завдяки, перш за все, росту цін акцій компаній Facebook та Netflix. Останні стимулювали ріст цін і багатьох інших акцій, які входять до індексного кошику цього фондового індикатору.

Велика суперечка відносно торгівлі між Вашингтоном та Пекіном продовжилась у понеділок та вівторок, та фондові ринки проігнорували її. Відчувається, що це довга історія. Тим часом, посол США в Німеччині зустрівся з керівниками найбільших автомобільних концернів країни BMW, Volkswagen та Daimler. Він обговорив з ними зняття митних бар’єрів між США та ЄС на автомобілі, та, як варіант, і на набагато більш широкий спектр машинобудівної продукції. В ЄС існує 10% мито на автомобілі, вироблені в США, в той час, як в США існує увізне мито 25% на великі автомобілі, зібрані в ЄС (пікапи, позашляховики, великі фургони).

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські слабко підростають; на європейські фондові індекси – переважно слабко підростають, але все ж торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси переважно додадуть, проте не всі. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,8%, наче фіксуючи результат близький до мінімуму за останні сім з половиною місяців.

Таким чином, сьогодні зранку зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій локально (по часу – на кілька днів) складається більше позитивний. Повторимо вчорашню тезу. Раніше можна було б більш впевнено очікувати на цьому фоні невеликого росту і місцевих українських фондових індексів. Хоча з іншої сторони, цей позитив помітно захмарює досить непевна поведінка індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, який «прижимається» до свого багатомісячного мінімуму. Місцеві фондові індекси добре корелюють з цим фондовий індикатором з невеликим часовим лагом, Рис. 2. Та і вчорашній день показав, що денна динаміка світових фондових індексів не так вже й сильно впливає на місцеві фондові індикатори ПФТС та УБ. Туту все ще окрім іншого відчувається припинення торгів на Українській біржі в режимі безадресних заявок. Тому сьогодні трейдерам місцевими акціями треба бути, як і в попередні дні, обережними.

Рис. 1

Рис. 2



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 21 июня 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду