Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 18:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 27 июня 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1580,37+0,4%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на незначну 0,1%, а індекс ПФТС продовжив свій ріст і додав ще 0,45%.

Вчора на ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам лише двома «індексними» паперами місцевих фондових бірж: акціями «Центренерго» та «Райффайзен Банк Аваль». Акції банку мало змінились в ціні. Ціна цих паперів по останній угоді не змінилась, а їх біржовий курс знизився вчора на 0,2%. Зате акції «Центренерго» зросли вчора в ціні по останній угоді на 3,5%. Їх біржовий курс додав 2,8%.

Вчора на сайті «Райффайзен Банк Аваль» з’явилось повідомлення («особлива інформація емітента») про строки виплати дивідендів банком за 2017 рік. Нагадаємо, що дивіденди «Райффайзен Банк Аваль»  за минулий рік досить значні і складають 6,9 копійок на акцію при поточному біржовому курсі цих акцій 0,308 гривень. Відповідно, дивідендна дохідність цих акцій наразі складає 22,4%.

Об’явлена вчора дата складення переліку осіб, які мають право на отримання дивідендів за простими акціями банку встановлена на підставі рішення його Наглядової ради - 03 липня 2018 року. Таким чином ціна акцій «Райффайзен Банк Аваль», дуже імовірно, тимчасово помітно знизиться через тиждень. Однак, зміна ціни акцій банку має бути досить тимчасовою. За даними опублікованими на сайті НБУ за 4 місяці 2018 року «Райффайзен Банк Аваль» отримав прибуток 1,8 млрд. гривень. В 2018 році банк отримає, ймовірно, прибуток вищий, ніж у вдалому для себе 2017 році.

До відома: строк нарахування дивідендів за простими акціями «Райффайзен Банк Аваль» визначений його Наглядовою радою – не пізніше 16 липня 2018 року, а строк виплати – не пізніше 31 липня 2018. Тобто не пізніше, ніж за місяць «з хвостиком» акціонери «Райффайзен Банк Аваль», які будуть такими станом на 03 липня цього року, отримають суттєві дивіденди за 2017 рік.

Вчора обсяг угод по безадресним заявкам «індексних» акцій «Центренерго» та «Райффайзен Банк Аваль» склав 353 тис. гривень – на рівні дещо вищому за середньоденній за минулий тиждень (329 тис. гривень).

По безадресним заявкам на ПФТС минулого дня пройшли угоди традиційно з акціями «не індексного» емітенту, банку «Південний». Проте на біржі ПФТС вчора також були безадресні угоди з акціями «РВС Банку» і дві суттєві за обсягом угоди з акціями "САН ІнБев Україна" – ABІнБев (зараз точніше).

На світових ринках акцій вчора після суттєвого зниження днем раніше вчора було затишшя.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,2% (після зниження днем раніше на 1,4%), широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 майже не змінився, додавши суто символічні 0,02% (і це після втрати досить суттєвих 2,0% цього понеділка), а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився ще на 0,3% до нового, тепер вже десятирічного мінімуму. В останній раз нижче значення закриття цього індикатору, ніж учорашнє, було 21 серпня минулого року.

Вчора значимих новин для основних світових ринків акцій – не було. Коментатори по ринкам знову обговорювали тему обмеження інвестицій в США, які можуть бути направлені на «крадіжку технологій» та торгівельні відносини США з партнерами в якості негативних чинників для ринків акцій, але нагадували і про гарні фундаментальні чинники для цих ринків: ріст економіки та корпоративних прибутків.

В США фондові індекси зараз технічно коригуються від не таких давніх і немалих локальних максимумів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються; на європейські торгуються різнонаправлено, і мало змінюються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, слабко зміняться і будуть торгуватись змішано. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає ще 0,7%.

Ця втрата індикатору MSCI EM і його свіжі багатомісячні мінімуми дещо насторожують. Хоча, при цьому недавні максимуми фондових індексів США були досить високими в сенсі оцінки ринку та історичної ретроспективи. Поки особливо зниження індикатору MSCI EM на українському ринку акцій не відобразилось. Точніше - відобразилось, але – досить слабо. Це може говорити, як про стійкість місцевого ринку акцій, який підтримують в першу чергу його низька поточна оцінка, та зменшення ризиків інвестування в країну, а також макроекономічні показники. З іншої сторони, все ж зниження індикатору MSCI EM, чи MSCI EM Eastern Europe, що також має місце, є негативним чинником для місцевого ринку акцій, оскільки говорить зараз про деяку зміну ставлення до ризиків інвестування в цінні папери, країн, які розвиваються (акцій, облігацій) на більш негативне.

На сьогоднішній день, імовірно, слід очікувати слабких змін фондових індексів України: Української біржі та індексу ПФТС.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 27 июня 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду