Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 04:59
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 2 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1601,34+1,33%

Минулої середи, перед святами та довгими вихідними індекс Української біржі підріс на 0,4%. Слід враховувати, що з 15.06.2018 року, після припинення торгів по безадресним заявкам на Української біржі, її індекс УБ відображає зміну цін індексних акцій цієї біржі днем раніше. Так, що тут доречно, скоріше, сказати «індекс Української біржі змінився минулого вівторка», що відобразити справжній період зміни цього фондового індикатору, який би відповідав періоду зміни інших фондових індексів. (Індекс ПФТС минулого вівторка додав 0,45%). Індекс ПФТС в день перед святами додав ще 0,5%.

Минулої середи на ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам з трьома «індексними» паперами місцевих фондових бірж. До акцій «Центренерго» та «Райффайзен Банк Аваль» приєднались і «індексні» акції «Укрнафти».

Акції банку того дня зросли в ціні на 3,7% (по останній угоді) та 3,8% (зріс їх біржовий курс). Ціна акцій «Центренерго» додала відповідно 3,2% та 1,6%. По останній угоді на ПФТС акції «Укрнафти» зросли на 6,1%. Перед минулою середою угоди з акціями «Укрнафти» по безадресним заявкам були минулого понеділка -25.06.2018. Так що остання з акціями угода «Укрнафти» для отримання зміни ціни взята за той день. Біржовий курс «Укрнафти» минулої середи знизився на 1,6%, якщо брати біржовий курс цих паперів, зафіксований на Українській біржі 15.06.2018.

Минулої середи угод по безадресним заявкам «індексних» трьох індексних акцій склав 387 тис. гривень – на рівні дещо вищому за середньоденній за попередній  тиждень (329 тис. гривень).

По безадресним заявкам на ПФТС минулої середи пройшли угоди традиційно з акціями «не індексного» емітенту, банку «Південний», а також угода з акціями ПАТ «Дніпровагонмаш».

Світові ринки акцій.

За останні три дні минулого тижня широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,2% (минулої п’ятниці цей індекс S&P 500 підріс на 0,1%). Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 за період у останні три торгові дні додав 0,7%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,2%. При цьому слід додати, що минулої п’ятниці індикатор MSCI EM підріс на 2,2% ліквідувавши своє дводенне зниження до того (-1,5% минулої середи та -0,5% минулого четверга – разом – 2,0%). Таким чином, минулого четверга індекс MSCI EM оновив свій більше, ніж десятимісячний мінімум.

Тема торгівельних відносин США, в першу чергу, з Китаєм – продовжувала домінувати на світових фінансових ринках  в останні три робочі дні минулого тижня. Перші торгові санкції США до експортних товарів з Китаю, і Китаю до експортних товарів з США поки відносно невеликим обсягом вступають в дію цього тижня.

Негативною новиною є криза урядової коаліції в Німеччині, викликана розбіжностями стосовно імміграційної політики країни. Також в Мексиці цієї неділі вперше за останні десятиріччя вибраний президентом представник лівої партії.

В США, схоже, цей рік буде «боковиком» для фондових індексів S&P 500 та Dow Jones з суттєвими їх коливаннями.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси досить суттєво знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, будуть торгуватись в «червоній зоні», тобто з втратами. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,9%.

Таким чином зовнішній фонд (в сенсі торгів акціями на зовнішніх ринках) сьогодні для місцевого українського ринку акцій - негативний. В той же час, якихось суттєвих змін на світових фондових ринках за останні три дні минулого тижня не відбулось, так само, як і не було для цих ринків і суттєвих, значимих свіжих новин. Сьогодні, імовірно, слід знову очікувати слабких змін фондових індексів України: Української біржі та індексу ПФТС.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 2 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду