Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 20:04
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 3 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1595,47-0,37%

Вчора індекс Української біржі підріс на 1,3%. Слід враховувати, що з 15.06.2018 року, після припинення торгів по безадресним заявкам на Української біржі, її індекс УБ відображає зміну цін «індексних» акцій цієї біржі торговим днем раніше (тобто в даному випадку за минулу середу). Індекс ПФТС вчора додав ще 0,3%.

Вчора на ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам лише двома «індексними» акціями місцевих фондових бірж: «Центренерго» та «Райффайзен Банк Аваль».

Ціна акції банку минулого дня по останній угоді в порівнянні з ціною останньої угоди минулої середи не змінилась (0,32 гривні за акцію), а біржовий курс цих акцій вчора зріс на 1,6% до 0,318 гривень за акцію. Ціна акцій «Центренерго» по останній угоді знизилась на 0,3% до 15,2 гривні за акцію. Біржовий курс цих паперів на ПФТС вчора зріс на 1,9% до 14,9264 гривень за акцію.

По суті ціни обох цих двох цінних паперів при їх помітних коливаннях протягом тижня вниз-уверх, з 15.06.2016 до вчора мало змінились.

Вчора сума угод по безадресним заявкам цих двох «індексних» акцій склала 328 тис. гривень – що майже на 6% менше за середній обсяг торгів ними за останні два тижні, або на 1,5%, якщо виключити найбільш активний торговий день понеділка минулого тижня.

По безадресним заявкам на ПФТС вчора пройшли угоди традиційно з акціями «не індексного» емітенту, банку «Південний». Більше торгів акціями ні по безадресним заявкам, ні по адресним заявкам вчора не було. Ось такий видався нудний торговий день.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,3% (це, при тому, що вчора зранку ф’ючерс на цей індекс суттєво знижувався), широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,8%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,95%.

Не можна сказати, що фондові індекси розвинутих західних країн, а особливо  широкі фондові індекси крупних компаній, S&P 500 та індекс STOXX 600, вразили своєю поведінкою в останні торгові дні, включаючи й минулий тиждень. У них був теж невиразний рух у «боковику» без особливих змін значень індексів, як і у двох найбільш ліквідних українських акцій.

Тема торгівельних відносин США, в першу чергу, з Китаєм, як і днями раніше, продовжувала домінувати в якості основної на світових фінансових ринках і цього понеділка. Більшість аналітиків бачить нинішню санкційну торгівельну політику США, як спосіб ведення переговорів з мирним закінченням через якусь угоду з поки незрозумілими умовами.

Банк Goldman Sachs минулої п’ятниці опублікував стратегічне аналітичне дослідження по акціям корпорацій США з поглядом на друге півріччя 2018. В той час, як стратеги банку передбачають непросте півріччя для американського ринку акцій з підвищеною волатильністю через тему загрози торгових війн та зростання відсоткових ставок (з нинішніх 2,85% до 3,25% для 10-и річних державних облігацій США на кінець 2018), вони передбачають цілком успішне проходження цього періоду компаніями США з сильними балансами. Інші аналітики відзначають, що в другому кварталі 2018 (ріст індексу S&P 500 в цьому кварталі на 3% та на 1,7% з початку року), американський ринок акцій спасали викупи акцій корпораціями. В цей час був помітний чистий відтік грошових коштів з фондів, які інвестують в акції США, і викупи корпораціями країни власних акцій були дуже і дуже доречними. Зараз на рахунках компаній країни є дуже суттєва сума грошових коштів.

Поміж тим політична криза в Німеччині, де урядова коаліція могла розпастись, минула чи принаймні затихла на час. Канцлер Ангела Меркель запропонувала більш жорсткі правила імміграції в країну, які були прийняті партнерами по урядовій коаліції.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові підростають; на американські – слабко, на європейські - сильніше. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси, зростуть. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,4%.

Таким чином зовнішній фонд (в сенсі торгів акціями на зовнішніх ринках) сьогодні для місцевого українського ринку акцій – дещо більше – позитивний. Якихось значимих свіжих новин для місцевого ринку акцій, як і для світових фондових ринків, - немає. Торгівцям, які ставлять на зміну місцевих українських фондових індексів не слід забувати про дату складання переліку акціонерів для виплати дивідендів «Райффайзен Банк Аваль» - 03 липня 2018. На інвестиції в акції банку – ця подія, імовірно, вплине несильно. Зміна ціни цих цінних паперів компенсується дивідендами по ним. Сьогодні, однак, імовірно, ще слід очікувати слабких змін фондових індексів України: Української біржі та індексу ПФТС.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 3 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду