Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 19:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 19 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1603,85-0,37%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,4%, а індекс ПТФС додав ще 0,5%. Зміна цін «індексних» паперів цієї середи і самі ціни акцій за результатами торгів на біржі ПФТС станом на вчора представлені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, 18.07.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,9

0,3%

14,5886

-1,0%

Райффайзен Банк Аваль

0,29

0,0%

0,2868

-0,4%

Укрнафта

115,0

4,5%

114,4737

3,4%


Вчора на ПФТС торгова активність в сегменті акцій ще підросла в сенсі обсягів торгів по безадресним заявкам. Учора обсяг угод по безадресним заявкам на ПФТС з «індексними» акціями Української біржі та «індексними» акціями ПФТС склав 777 тисячі гривень. Це найбільший обсяг торгів на цьому ринку за останній місяць, з дня припинення торгів на Українській біржі. Цей обсяг близький до середньоденного обсягу торгів індексними акціями по безадресним заявкам в останні два роки на Українській біржі – діапазон, переважно, 780-840 тисяч гривень на день (усереднення за півроку). Однак торги на ПФТС поки ще суттєво поступаються по кількості емітентів з якими пройшли угоди в один день (в тому числі індексних) та поступаються УБ по кількості угод в один день. Це не дивно враховуючи наявність на Українській біржі важливої опції Інтернет-трейдингу.

Вчора на фондовій біржі ПФТС була також зафіксована одна адресна угода з акціями «Центренерго». Цієї середи вперше на біржі ПФТС були зафіксовані угоди з акціями двох інвестиційних фондів.

Суттєвих, значимих новин для місцевих емітентів вчора не було. Однак, ще раз нагадаємо, що на наступному тижні можна очікувати початку публікації квартальної звітності місцевих українських емітентів, що має вплинути на перебіг торгів акціями на місцевих фондових біржах.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,2%, продовживши своє середньострокове зростання, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на незначні 0,2%.

На кінець вчорашнього торгового дня індекс S&P 500 знаходиться вище на 1,0% за значення трьох останніх і дуже близьких один до одного за величиною максимумів та нижче на 2,0% за значення історичного максимуму, досягнутого в кінці січня 2018. Видається, що індикатор S&P 500 ще продовжить свій рух угору на цьому тижні. Враховуючи публікацію позитивної квартальної звітності корпорацій США зовсім не можна виключати і рух уверх індексу S&P 500 на наступному тижні і навіть скоре перевищення свого історичного максимуму. Хоча, на перший погляд, останнє здається і менш імовірним. Однак, в той же час, за статистикою поки проходить публікація квартальної звітності, а це ще, якщо враховувати публікацію більшості корпорацій США, ще кілька тижнів, фондові індекси США зростають. Так що, враховуючи цей чинник, можливо, індекс S&P 500 «протягне» по тривалості та по розмаху поточну фазу росту в порівнянні з недавніми минулими і перевищить свій історичний максимум через тиждень чи два.

Поки опублікували квартальну звітність 9% корпорацій США, акції яких входять до індексного кошику S&P 500. Ріст прибутків рік до року склав вражаючі 22,1% через, в першу чергу і ключовий чинник, радикальне зменшення ставки на податок американських корпорацій, в другу, ріст через цей чинник, а також інші фіскальні стимули американської економіки і певне зростання інфляції в США. Останнє при невеликій інфляції, що є зараз, також позитивно для цін акцій. Хоча є і зворотній фактор на цьому фоні – прискорене зростання відсоткових ставок в США.

Вчора керівник ФРС, центрального банку США, Джером Павелл, виступаючи другий день в Конгресі США перед іншим його комітетом підтвердив позитивний погляд ФРС на розвиток американської економіки в найближчий період часу і через це свою іншу тезу про збільшення базової ставки в США відносно швидким темпом.

Радник з економічних питань президента США Трампа Ларі Кудлов вчора повідомив, що він очікує, чи не виключає зростання економіки США в найближчі пару кварталів  4% в перерахунку на річні темпи.

Все це позитивно для фондового ринку США, а з ним і для інших фондових ринків, як і хороше наявне зростання світової економіки. За умови, що прибутки корпорацій США будуть зростати в наступні квартали темпом близьким до того, що зараз окреслюють аналітики (зазвичай на наступні квартали їх очікування помітно завищені), ми побачимо нові історичні максимуми індексу S&P 500 в цьому році.

Однак, і це важливо, на жаль ріст фондових індексів США все ж не так сильно передається на фондові ринки країн, які розвиваються. Їх індекс MSCI EM останнім часом «прижався» до своїх цьогорічних мінімумів і ніяк не може від них відірватись. Причина - зростання відсоткових ставок в США та курсу долара (ослаблення місцевих валют), доволі велике боргове навантаження країн, які розвиваються, що призводить зараз до дещо скептичного чи настороженого ставлення інвесторів до цих фінансових ринків, як боргового, так і ринку акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко знижуються (що не дивно після їх вчорашнього росту і наближення до історичних чи локальних максимумів). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові трохи «просядуть». Зранку фондовий індекс MSCI EM, знижується на незначні 0,3%.

Сьогодні, таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій – нейтральний. Поки звітності місцевих українських емітентів, акції яких торгуються на біржі ПФТС, за другий квартал у учасників місцевого ринку акцій 2018 немає, як і немає і інших значимих для місцевих емітентів новин. На цьому фоні, імовірно очікувати в середньому слабкої позитивної динаміки цін місцевих «індексних» акцій сьогодні.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду