Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 06:49
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 24 июля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1616,93+0,43%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,25%, досягнувши свого минулого локального максимуму. Індекс ПФТС вчора, навпаки, знизився на 0,5%. Зміна цін «індексних» паперів за результатами вчорашніх торгів акціями на біржі ПФТС і самі ціни станом на вчора представлені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, 23.07.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,29

0,0%

0,2917

0,6%

Центренерго

14,82

-0,5%

14,832

-0,4%

Донбасенерго

25,99

4,0%

24,2114

-3,0%

Укрнафта

107

-7,0%

107

-6,5%

Вчора обсяг угод по безадресним заявкам на ПФТС з «індексними» акціями Української біржі та «індексними» акціями ПФТС склав 595 тисячі гривень, в порівнянні з 425 тисячі гривень минулої п’ятниці та 496 та 482 тисячі гривень днем раніше. Максимальний обсяг торгів «індексними» акціями по безадресним заявкам на ПФТС за минулий місяць був зафіксований минулої середи - 777 тисячі гривень. Середній за торгову сесію обсяг торгів на Українській біржі «індексними» акціями по безадресним заявкам в минулі два роки в основному був в діапазоні 780-840 тисяч гривень, при більшій кількості емітентів, з якими проходили угоди в один день.

Цього понеділка, як і минулої п’ятниці та четверга, на фондовій біржі ПФТС була зафіксована одна угода по одній безадресній заявці з акціями «Індустріалбанку». До неї вчора додались угоди з акціями двох інвестиційних фондів. Окрім цих та угод зі згаданими в Таблиці 1 емітентами, інших угод з акціями на ПФТС вчора зафіксовано не було.

Національний банк може у вересні ще раз підвищити облікову ставку, за умови зростання інфляційних ризиків. Така інформація міститься в липневому протоколі засідання монетарного комітету центробанку. Як слідує з протоколу ряд членів комітету виступали за підвищення ставки відразу на 100 базисних пункти – 1% до 18%.

На первинному аукціоні минулого тижня Міністерство фінансів було вимушено піти на доволі сильне підвищення дохідностей за гривневими ОВДП. Таким чином зростає вартість фінансування боргу України.

Ще раз нагадаємо, що на цьому тижні можна очікувати початку публікації квартальної звітності місцевих українських емітентів, що має вплинути на перебіг торгів акціями на місцевих фондових біржах. Поки, станом на сьогоднішній ранок таких публікацій не було.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, навпаки, втратив 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, майже не змінився, знизившись на зовсім незначні 0,05%.

Повторимо тезу з вчорашнього огляду з невеликим оновленням. В США продовжується публікація квартальної звітності корпорацій країни за другий квартал 2018 року. З 17% емітентів, які вже відвітували у 82% фінансові показники перевершили очікування аналітиків («планка», яку вони подолали, традиційно була занижена аналітиками перед початком публікацій). Аналітики перед початком публікації звітності очікували зростання прибутків американських корпорацій в другому кварталі 2018 на 20% рік до року (2 квартал 2018 до 2-ого кварталу 2017). Проте слід взяти до уваги, що факт значного росту корпоративних прибутків в США вже у великій мірі був врахований в цінах акцій американських корпорацій ще в першому кварталі 2018. Їх прибутки в першому кварталі 2018 зросли на 24% рік до року.

І ще одна теза з попереднього огляду. Зараз з точки зору тривалості хвиля росту індексу S&P 500, якщо взяти ритм торгів з початку року, вже мала б вже завершитись в кінці минулого тижня або бути близькою до завершення. Проте, на фоні хорошої квартальної звітності вона цілком імовірно може продовжитись ще пару тижнів. Це невелике зростання, якщо воно буде дуже ймовірно відобразиться позитивною чи більш позитивною динамікою на інших фондових ринках, включаючи й український (з корегуванням на результати торгів по звітності емітентів).

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси додадуть. Зранку фондовий індекс MSCI EM, зростає на 0,5%.

Сьогодні, таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій – позитивний. Поки звітності місцевих українських емітентів, акції яких торгуються на біржі ПФТС, за другий квартал у учасників місцевого ринку акцій 2018 немає, як і немає і інших значимих з точки зору динаміки цін акцій для місцевих емітентів новин. На цьому фоні, імовірно очікувати в середньому несильної позитивної зміни цін місцевих «індексних» акцій при торгах сьогодні.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 24 июля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду