Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 13:03
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 8 августа 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1635,33-1%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,4%, а індекс ПФТС знизився на 0,3% після втрати цього понеділка 0,4%. Зміна цін «індексних» паперів за результатами вчорашніх торгів акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій станом на цей вівторок після завершення торгів наведені в Таблиці 1.

 Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 07.08.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,310

0,7%

0,3081

-0,4%

Центренерго

14,97

0,7%

14,98

0,3%

Донбасенерго

26,00

-5,5%

25,9375

+2,0%

Вчора торгова активність на фондовій біржі ПФТС підросла в порівнянні з попереднім торговим днем. Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам з «індексними» акціями Української біржі та біржі ПФТС в грошовому вираженні склав 446 тисяч гривень. Вчора на біржі ПФТС були також зафіксовані РЕПО угоди з акціями «Укрнафти» на загальну суму 1 мільйон 57 тисяч гривень.

 Крім згаданих в Таблиці 1 «індексних» паперів, як і днем раніше, вчора на біржі ПФТС була також проведена одна угода по безадресній заявці з акціями «Індустріалбанку».

 Світові фондові ринки вчора зростали.

 Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс ще на 0,3% після свого росту на 0,35% днем раніше, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на помітні 0,8%.

 Станом на вчорашнє закриття індекс S&P 500 знаходиться лише на 0,5% нижче  свого історичного максимуму досягнутого 26 січня цього року. Щоправда, відомому вузькому консервативному індексу США Dow Jones до свого історичного максимуму, досягнутого в тих же числах, ще необхідно «пройти дистанцію» у 3,7%. Різниця пояснюється тим, що з початку року до серпня 2018 в США дуже сильно зросли ціни акцій високотехнологічних компаній, набагато краще представлені в індексі S&P 500.

 Повторимо вчорашню тезу. Основною рушійною силою на світових ринках акцій залишаються публікація квартальної звітності за другий квартал 2018 року і, в першу чергу, звітність корпорацій США. Остання квартальна звітність американських корпорацій дуже хороша з ростом чистого операційного квартального прибутку рік до року 24% по тим компаніям, які вже відзвітували. Такий ріст прибутків пояснюється значним фіскальним стимулюванням в США. Це в першу зниження податку на прибуток корпорацій. Однак, такий захід має негативним наслідком великий дефіцит бюджету країни, необхідність позичати великі суми, що менш важливо, але також негативно, погіршення торгівельного балансу США. Боргова ситуація в США є в довгостроковій (10 років) перспективі нестійкою, як відзначають всі економісти, хто займається цим питанням. Про це також не раз говорив й нинішній керівник ФРС, центробанку США, Джером Павелл. Також фіскальне стимулювання, яке проводиться зараз в непоганій економічній ситуації в країні суттєво послаблює можливості США вжити ефективних заходів в період економічної кризи.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі, і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси слабко знизяться. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає ще 0,3%.

 Що стосується індексу MSCI EM, то добре, що він після деякої негативної корекції продовжив своє зростання. Однак, негативна динаміка індикатору MSCI EM певний час назад була зумовлена у великій мірі негативною корекцією цін азійських акцій, які в індикаторі представлені досить сильно. Що стосується східноєвропейської групи країн, які розвиваються, їх фондові індекси MSCI EM Eastern Europe та MSCI EM Eastern Europe ex Russia вели себе помітно краще. Їх зниження з березня до липня було меншим.

 Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні нейтральний. За відсутності значимих місцевих українських новин для емітентів, акції яких торгуються на біржі ПФТС, видається, що ціни місцевих акцій за результатами сьогоднішніх торгів не сильно зміняться.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 8 августа 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду