Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 06:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 14 августа 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1625,86-0,07%

Вчора індекс Української біржі додав суто символічні 0,04%. В силу методики розрахунку цей фондовий індикатор зараз відстає від ринку на один торговий день. Індекс ПФТС цього понеділка теж незначно зріс, додавши 0,1% після росту минулої п’ятниці на 0,06%. Зміна цін «індексних» паперів за результатами вчорашніх торгів акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій на цей понеділок за результатами торгів наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 13.08.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,310

0,0%

0,308

0,5%

Центренерго

14,73

-0,3%

14,663

-1,1%

Укрнафта

113,5

0,1%

113,5

0,7%

Донбасенерго

25,95

5,9%

25,95

5,9%

Цього понеділка торгова активність на фондовій біржі ПФТС ще знизилась. Вчора обсяг торгів по безадресним заявкам з «індексними» акціями Української біржі та біржі ПФТС склав в  грошовому вираженні 384 тисячі гривень в порівнянні зі 477 тисяч гривень минулої п’ятниці. Вчорашній обсяг був нижчим за звичайний середній денний рівень торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку в останні тижні.

Крім безадресних, минулої п’ятниці на біржі ПФТС пройшла також одна адресна  з акціями «Донбасенерго». Угод з іншими акціями на біржі ПФТС вчора не було.

Важливою новиною для фінансового ринку України, і, можливо, не тільки фінансового, але й такою, яка стосується пересічного українця, є новина про прибуття місії МВФ в Україну 6 вересня. Місія працюватиме по 19 вересня 2018. Приїзд місії МВФ дає шанси на продовження програми співробітництва з Фондом і отримання дуже важливого для країни фінансування не тільки Фонду, але й  Світового банку та ЄС, можливо, розміщення боргових паперів на зовнішніх ринках.

Світові фондові ринки.

Повторимо ще раз тезу з минулого та позаминулого огляду. Зміна світових фондових індексів суттєвим чином впливає на місцевий український ринок акцій. Кореляція фондових індексів УБ та ПФТС зі світовими фондовими індексами значна. Саме тому стан світових ринків і динаміка на них описуються в цьому огляді.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,4%, продовживши своє зниження попередніх трьох торгових днів. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора втратив незначні 0,25%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився ще на досить суттєві 1,8% після втрати також немалих 1,5% минулої п’ятниці. Індекс MSCI EM вчора досяг свого більш як 12 місячного мінімуму. В останній раз таке, точніше дещо менше значення цього індикатору, було 11.08.2017.

Головною подією для фінансових ринків цього понеділка залишились проблеми турецької ліри та боргові проблеми Туреччини. Це спонукало інвесторів тимчасово переключити увагу на ризики інвестування. Однак, в силу локального характеру проблеми ситуація зараз зранку змінюється на краще.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси непогано підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів європейські фондові індекси непогано зростуть. Зранку фондовий індекс MSCI EM не змінюється.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні позитивний. Дуже суттєвою позитивною новиною є також новина про приїзд місії МВФ до Києва 6 вересня. На цьому фоні за відсутності конкретних новин, як стосуються конкретних місцевих емітентів, найбільш імовірним сценарієм торгів на сьогодні видається слабкий ріст цін місцевих акцій.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 14 августа 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду