Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 13:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 24 сентября 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1626,51-0,69%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,15%, а індекс ПФТС знизився на 0,1%. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами  торгів акціями минулої п’ятниці на фондовій біржі ПФТС і самі ціни акцій за результатами торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акції які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 21.09.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

гривень

зміна

гривень

зміна

Центренерго

14,53

-0,4%

14,4504

-0,7%

Райффайзен Банк Аваль

0,3227

-0,2%

0,3223

-0,2%

Минулої п’ятниці обсяг торгів по безадресним заявкам «індексними» акціями бірж УБ та ПФТС на біржі ПФТС різко знизився і склав 304 тисячі гривень, а кількість «індексних» паперів з якими були торги знизилась до двох.

Того дня на біржі ПФТС крім того була зафіксована ще лише одна невелика угода по безадресній заявці з акціями банку «Південний». Ось і все, що стосується акцій на ПФТС в минулу п’ятницю.

Основною новиною для фінансового ринку України минулої п’ятниці стало недосягнення домовленості з МВФ стосовно нового траншу. Переговори продовжаться. Однією з умов отримання траншу є прийняття Верховною Радою прийнятного з точки зору фінансової стабільності і, відповідно МВФ, державного бюджету на 2019 рік. Експерти кажуть про те, що Україна все ж таки отримає транш до нового року чи до виборів президента України в березні. Це дуже важливо, оскільки радикальним чином впливає на фінансову стабільність в нашій країні. З траншем МВФ пов’язане і інше зовнішнє фінансування, яке отримає вже не НБУ, а держава, що дуже важливо з точки зору наявності коштів для повернення боргів. Та й внутрішні ресурси без траншу МВФ та іншого зовнішнього фінансування буде залучати істотно важче.

Можливо саме цей негативний фон і вплинув на торгову активність на біржі ПФТС в сегменті торгівлі акціями минулої п’ятниці, а також став причиною слабкої негативної цінової динаміки акцій на цій біржі того дня.

Туреччина заявила про намір обмежити імпорт стального прокату. Під обмеження може попасти частина українського експорту на суму 248 млн. доларів в цінах минулого року. Це ще одна неприємна новина, в тому числі з точки зору фінансової стабільності в Україні.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився від свого історичного максимуму, досягнутого напередодні, на символічні 0,04%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 того дня зріс ще на 0,4%, ще ближче підбираючись під свій попередній локальний максимум, до якого йому лишилось 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM «стрибнув» на суттєвих 1,4%, після цього вже на 4,8% віддалившись від свого більш, ніж річного мінімуму, досягнутого 11.09.2018.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються; на європейські фондові індекси - переважно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів німецький фондовий індекс DAX знизиться. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає значимі 0,9%.

Основною темою для світових фінансових ринків сьогодні є впровадження США та Китаєм взаємних торгових обмежень-санкцій у вигляді ввізних мит на товари експорту іншої країни, відповідно США китайського експорту до США у 10% на товари на суму 200 мільярдів доларів США, Китаю до американського експорту до Китаю у 5-10% на товари на суму 60 мільярдів доларів США. Китай відмовляється вести переговори з США з приводу торгівлі та інвестицій допоки США будуть загрожувати додатковими санкціями. Дехто каже про те, що переговорів не буде до проміжних виборів в США, які пройдуть у листопаді. Все це називають сьогодні причиною зниження ринків акцій.

ФРС цього тижня проведе засідання Комітету по відкритим ринкам. Учасники фінансових ринків, оглядачі практично впевнені у підвищення базової ставки в США Комітетом у вересні з 2,0% до 2,25%. Деякі економісти дуже переймаються зменшенням спреду між короткими та довгими державними паперами США до рівня небаченого з 2007 року (рис. 1). Зараз дохідність 10-и річних державних облігацій США складає 3,072%, 2-о річних - 2,809%, 3-и місячних векселів - 2,189%.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні - негативний. Негативні і суто українські новини. Найбільш імовірним сценарієм торгів акціями в Україні через це на сьогодні видається несильне зниження цін місцевих пайових цінних паперів.



Рис.1 


 сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 24 сентября 2018
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду