Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 17:54
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 6 декабря 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1793,690%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,4%, таким чином майже повністю ліквідувавши своє зниження з 18 листопада цього року. Індекс ПФТС минулого дня знизився ще на 0,3%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 05.12.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

Зміна

Центренерго

17,13

-1,6%

17,226

-1,6%

Райффайзен Банк Аваль

0,3501

-0,4%

0,3505

-0,1%

Турбоатом

13,55

0,0%

13,55

-1,9%

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 488 тисяч гривень. Це   менше за середньоденний обсяг торгів «індексними» паперами українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні три-чотири місяці.

Минулого дня на фондовій біржі ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам з акціями банку «Південний» та одного інвестиційного фонду – майже, як цього вівторка.

Також вчора на цій біржі з невеликим обсягом були зафіксовані угоди по адресним заявкам: з акціями «Укрнафти» та «Донбасенерго» – і також майже, як за день до цього і була зафіксована угода РЕПО з акціями Миронівського хлібопродукту.

Вчора увечері чи сьогодні зранку мали бути об’явленні результати подання заявок та задатку на участь в аукціоні з продажу акцій «Центренерго». Поки такої інформації немає.

Однак, вчора в пресі з’явилась інша – досить негативна і практично з цього ж приводу. «Баланс Груп», яка планувала взяти участь в конкурсі по приватизації «Центренерго», заявила про вивід коштів з «Центренерго» цього року в розмірі більше 5 млрд. гривень та 14 млрд. гривень за три роки. Компанія звернулась із заявою в правоохоронні органи та в пресу. Згідно заяв «Баланс Груп» схеми виводу коштів були досить досконалими і аудитор Ernst & Young не навів їх в аудиторському висновку.

Вчора ціна акцій «Центренерго» на ПФТС, як видно з Таблиці 1, можливо «на цій новині», якщо говорити на жаргоні трейдерів, знизилась на 1,6%.

Також варто звернути на досить слабкі результати аукціону з продажу ОВДП, який відбувся цього вівторка. Вперше за багато часу не вдалось розмістити на значну суму валютні ОВДП. Розміщення у валюті були зовсім невеликим за обсягом, як в останні місяці в гривні.

Світові фондові ринки.

Вчора фондові біржі США не працювали. Країна віддавала шану своєму померлому на днях (30 листопада 2018 року) 41-ому президенту, Джорджу Бушу (старшому).

Що стосується інших ринків. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 минулого дня знизився ще на 1,2%, так само, як і композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - також мінус 1,2%.

Основною новиною для світових фондових ринків станом на сьогоднішній ранок став арешт фінансового директора дуже відомої китайської компанії Huawei в Канаді по запиту американців. Фінансовий директор буде депортована в США. Виробник електронного обладнання, Huawei, відома в Україні своїми смартфонами, обіцяла в наступному році вийти на друге місце в світі по виробництву саме цього обладнання.

Повідомлення просто потрясло сьогодні вночі та зранку азійські ринки акцій, які зараз дуже суттєво знижуються.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та на європейські фондові індекси також суттєво знижуються, втрачаючи 0,7-1%. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 1,8%, що не дивно.

На цьому доволі негативному зовнішньому фоні та негативних для фінансового сектору країни українських новинах, з чималою імовірністю слід очікувати зниження цін місцевих акцій сьогодні.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 6 декабря 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду