Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 11:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 11 декабря 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1785,27-0,47%

Вчора значення індексу ПФТС не змінилось. Нечастий випадок. Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії цього понеділка наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 10.12.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

гривень

Зміна

Центренерго

17,35

0,8%

17,3144

0,7%

Райффайзен Банк Аваль

0,35

-1,4%

0,353

0,1%

Турбоатом

13,3

-1,1%

-

-

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС склав в грошовому вираженні 365 тисяч гривень. Це суттєво менше за середньоденний обсяг торгів «індексними» паперами українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні кілька місяців.

Вчора на фондовій біржі ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам з акціями Миронівського хлібопродукту та компанії «АК Богдан Моторс», а також була зафіксована одна дуже велика за обсягом (в українських термінах) адресна угода з акціями Миронівського хлібопродукту на суму 4,575 мільйони гривень.

Новини місцевих емітентів.

Державна служба геології та надр продовжила 23 спецдозволи на користування надрами (видобуток нафти і газу) нафтовидобувної компанії "Укрнафта" на 15-20 років. Про це йдеться в повідомленні відомства з посиланням на відповідні накази.

Новина, поза сумнівом, позитивна для «Укрнафти» та ціни акцій компанії.

Інших українських суттєвих для фінансового сектору країни новин за вчорашній день та станом на ранок – немає. Цікаво буде подивитись на результати розміщення ОВДП на аукціоні (аукціонах), який відбудеться сьогодні.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на 0,2% (після втрати 2,3% минулої п’ятниці), широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 1,9% і оновив свій дворічний мінімум. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в перший робочий день цього тижня знизився на 1,9%.

Вчора на Уолл-Стріт, як пишуть в таких випадках американські оглядачі, була «дика торгова сесія». Якщо конкретніше, то торги йшли зі значними ціновими коливаннями. Сесія почалась з незначного зниження, яке переросло в значне «падіння» ближче до середини дня по східно американському часу. Але в другій половині торгів ціни акцій почали відновлюватись, і американським фондовим індикаторам під кінець торгів вдалось перебратись в позитивну зону і закінчити торги з невеликим плюсом.

Три послідовні гострі вершини в індексі S&P 500 з жовтня поточного року сигналізують про стурбованість інвесторів в акції США і їх бажання розпродати частину цих активів. Основна причина все та ж - очікування значного сповільнення темпів росту американської економіки наступного року і це при високих поточних ринкових цінах акцій. Однак, фахівці відзначають, що стурбованість інвесторів перебільшена, якщо взяти до уваги більш реально прогнозоване сповільнення економіки США наступного року. В базовому сценарії переважної більшості  чи майже всіх стратегів, в 2019 акції корпорацій США «переграють» по дохідності інструменти з фіксованою дохідністю цієї країни. Однак торги акціями, як очікують фахівці, наступного року будуть дуже волатильними. При цьому все ж ряд стратегів відзначає, що сповільнення в 2019 найбільшої економіки світу в результаті суто психологічного ефекту, психологічної дії на учасників ринку, дійсно може призвести до зниження на фондовому ринку США в наступному році.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються, на європейські – суттєво підростають, додаючи 1% і більше. Таким чином в значній мірі ліквідується різниця у вчорашніх результатах торгів в Європі та США. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX, відразу після офіційного початку торгів підросте більш, ніж на 1%. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає 0,3%. Азійські ринки акцій сьогодні торгуються різноспрямовано і з невеликими змінами.

На цьому доволі змішаному зовнішньому фоні, за відсутності значимих місцевих фінансових новин, а, головне, за умови низької ліквідності місцевого ринку акцій, варто очікувати сьогодні невеликих цінових змін в пайових паперах, які торгуються на українських фондових біржах.

сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 11 декабря 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду