Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 15:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 17 декабря 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1705,220%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі втратив чутливі 2,35%, а індекс ПФТС знизився на 0,5%. Індекс Української біржі, позначивши дещо раніше подвійну вершину, опустився нижче свого попереднього локального мінімуму, що недобре з технічної точки зору. Аналогічне відбулось того дня і на зовсім іншому за розміром американському ринку акцій.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів минулої п’ятниці «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС і самі ціни цих акцій за результатами торгової сесії того дня наведені в Таблиці 1.

Як видно з Таблиці 1, торги минулої п’ятниці характеризувались сильними різноспрямованими ціновими рухами в двох основних місцевих акціях «Цетренерго» та «Райффайзен Банк Аваль». Ціна акцій «Центренерго» на зовсім невеликих для себе обсягах суттєво відновилась після падіння попереднього торгового дня, в той час, як ціна акцій банку суттєво просіла при більших і традиційних для себе і для останнього часу обсягах торгів.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 12.12.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

15,89

7,7%

-

-

Райффайзен Банк Аваль

0,3298

-3,6%

0,3298

-3,8%

Донбасенерго

31,25

-0,5%

31,25

-0,5%

Турбоатом

13,7

3,0%

-

-

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС був меншим , ніж зазвичай, і склав в грошовому вираженні лише 319 тисяч гривень. Це десь два з половиною рази менше за середньоденний обсяг торгів «індексними» паперами українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС за останні кілька місяців.

Того дня крім цього на фондовій біржі ПФТС пройшла лише одна угода по безадресним заявкам з акціями банку «Південний».

Таким чином, як видно з цього всього, торгова активність в останній робочий день минулого тижня на ПФТС була суттєво нижчою за звичайну в останній період. Чи то вже так рано відчувається вплив новорічних свят, чи то це вплив можливого зниження на ринку і непевності його учасників в подальших цінових рухах та/або небажання продавати папери по занизьким, як вони вважають цінам.

Значимих для фінансового сектору нашої країни суто українських новин за п’ятницю, вихідні та станом на сьогоднішній ранок – немає.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці вони знову  розчарували.

В останній робочий день минулого тижня широкий фондовий індекс США S&P500 різко знизився на 1,9% після кількаденного топтання на місці коло недавнього локального мінімуму, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на помітні 1,4%.

Графік зміни індексу S&P 500 з жовтня нагадував зуби акули, з трьома гострими та близькими по величині вершинами та чотирма впадинами. Після невдалих спроб піднятись від останнього локального мінімуму індекс S&P 500 минулої п’ятниці помітно оновив свій останній локальний мінімум датований 23 листопада (на 1,2%). Стало зрозуміло, що ще один, четвертий «зуб», щонайменше, дещо надламався.

Все це є наслідком доволі високих цін на акції в США та деяких інших країнах, очікування учасниками ринків сповільнення темпів зростання американської та деяких інших економік, і за рахунок цього, а також через зростання собівартості, суттєвого зниження темпів росту корпоративних прибутків. Присутні і додаткові фактори ризиків. Частина інвесторів, інвестиційних та пенсійних фондів включно, при цьому просто бажає дещо збільшити позиції в грошових коштах, які зараз, в порівнянні з історичними, занадто малі. Частина вирішила не чекати можливого зниження на ринках акцій наступного року і дещо підстраховується «виходячи трохи з акцій». Саме ці чинники наразі заважають хорошій стабілізації американського та світових фондових ринків.

На цьому тижні пройде чергове засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Як очікується центробанк країни підніме базову ставку в США на 0,25%. Це очікувана та все одно недобра новина для світових ринків акцій та боргових ринків країн, які розвиваються. Можливо, в наступному році ФРС буде робити паузи в цьому циклі підвищення ставок.

Сьогодні зранку майже всі крупні ринки акцій несильно зростають.

Зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко додають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів майже не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM також майже не змінюється. Майже всі основні азійські фондові індекси перебувають в невеликому плюсі.

На цьому негативному зовнішньому фоні важко, звичайно, очікувати суттєвої позитивної динаміки від цін місцевих акцій сьогодні. Однак, суттєве цінове зниження на минулому тижні та спроби світових ринків акцій сьогодні стабілізуватись, видається, мають також стабілізувати, принаймні тимчасово, місцевий ринок акцій цього понеділка.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 17 декабря 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду