Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 20:04
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 18 апреля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1689,380%

Вчора індекс ПФТС нарешті підріс на значиму величину 0,8%.

Ще на минулому тижні, а саме 10.04.2019, індекс ПФТС опустився нижче своєї лінії підтримки, яка сформувалась в попередні місяці і зараз знаходиться помітно нижче неї. Графік динаміки цього фондового індикатору за останні шість з половиною місяців наведено на Рисунку 1.

Вчорашній позитивний рух індексу ПФТС відбувся завдяки значному росту цін акцій «Укрнафти».

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями на ПФТС учора і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 17.04.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3525

-2,4%

0,3586

-0,7%

Центренерго

12,11

-0,4%

12,1485

-0,3%

Укрнафта

171

15,5%

-

-

Вчора торгова активність на фондовій біржі ПФТС в сегменті акцій дещо зросла в порівнянні з двома попередніми торговими днями. Обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС склав грошовому вираженні 573 тисячі гривень. Це приблизно на рівні середньоденного обсягу торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (599 тисячі гривень) та за останні три місяці (567 тисяч гривень).

Вчора на біржі ПФТС пройшли угоди в сегменті безадресних заявок з акціями  ПрАТ «Українська міжбанківська валютна біржа» та ПрАТ «Київська міжнародна фондова біржа».

Також учора на ПФТС була підвищена торгова активність в сегменті корпоративних облігацій.

Значимі українські новини для фінансового сектору нашої країни за вчора та станом на сьогоднішній ранок відсутні.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,3%, вийшовши на новий локальний максимум лише зовсім незначно більший за недавній попередній.

Індекс S&P 500, незважаючи на невелике зниження, як і раніше, перебуває коло свого локального піку досягнутого минулої п’ятниці. Цей максимум лише на 0,9% нижче історичного максимуму індикатору і на 23,7% вище локального мінімуму кінця минулого року.

Нагадаємо, що минулої п’ятниці почалась публікація квартальної звітності найбільших корпорацій США за перший квартал 2019 року.

Як вже багато разів згадувалось в цих оглядах, публікація звітності за перший квартал 2019 стане випробуванням на міцність для американського ринку акцій, а з ним і для світових фондових ринків.

Також нагадаємо, що згідно з навмисно дещо заниженими перед початком публікацій фінансової звітності прогнозами, станом на минулу п’ятницю за даними FactSet аналітики очікували, що корпоративні прибутки американських корпорацій в першому кварталі 2019 знизились на 4,2% рік до року. (Це інтегровані дані аналітиків по компаніям). За аналогічними даними Refinitiv (раніше - Thomson Reuters) на ту ж дату аналітики очікували зниження прибутків найбільших корпорацій США в річному вимірі на 2,3%. В той же час доходи найбільших корпорацій США рік до року за очікуваннями зросли в першому кварталі 2019 лише на 5%.

Знову згадаємо і про те, що в США вже потихеньку розгортається передвиборча кампанія по виборам президента США. Вибори відбудуться в 3-ого листопада наступного року, так само, як і поміжні вибори в Конгрес країни.

В такий передвиборчий період і Федеральна резервна система і приватні брокери-дилери стараються уникати різких рухів, щоб їх не звинуватили у впливі на передвиборчі настрої. Цим самим вони фактично підтримують діючу владу. Цей чинник відіграє суттєву стабілізуючу роль на фінансових ринках США та світу та підтримує високі ціни акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси торгуються «в червоному». Зниження несильне, крім ф’ючерсу на французький фондовий індикатор CAC 40, який втрачає близько 1,3%. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів дещо знизиться. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,5%.

Сьогодні на українських трейдерів акціями можуть діють в протилежному напрямку дещо негативні настрої на світових фондових ринках та бажання відійти уверх від достатньо низьких значень індексу ПФТС. Однак, що стосується останнього невизначеність коло компанії «Укрнафта» буде мати певний вплив. Результатом двох згаданих протилежних впливів може бути слабко позитивний ціновий рух на місцевому ринку акцій цього четверга.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 18 апреля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду