Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 16.04.2024 10:56
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 12 июля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1594,41-0,89%

Індекс ПФТС вчора не змінився. І знову, як і цього вівторка, вчора на біржі ПФТС не було проведено жодної угоди з акціями.

Вчора індекс Української біржі також не змінився. Це був третій день підряд, коли індикатор УБ мав нульову зміну. На цій біржі вчора знову не змінилась ціна жодного з її «індексних» паперів. Вчора на Українській біржі було зафіксовано лише дві адресні (неринкові) угоди з акціями «Центренерго» по все тій же певний час незмінній ціні 11,0 гривень за папір. Загальний обсяг цих двох угод склав 14960 акцій або 164,56 тисяч в грошовому вираженні.

Українські новини економіки.

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в 2019 році зросте на 3,2% під впливом більш високого, ніж очікувалося, внутрішнього попиту (і споживчого, та інвестиційного), заявили економісти інвестиційної групи Dragon Capital. Група раніше оцінювала зростання вітчизняної економіки в цьому році в 2,5%.

Згідно з документом, зовнішнє середовище в першому півріччі виявилася кращим для України, ніж очікувалось, зокрема, через різкі сприятливі зміни цін на залізну руду (ріст ціни експорту) і газ (зменшення ціни імпорту).

Оцінка збільшення реального ВВП в 2020 році залишилася на рівні попередньої - 2,8%, так як позитивний вплив більш високого попиту буде нівельовано скороченням транзиту російського газу, відзначається в документі. Якщо півроку тому аналітики Dragon Capital очікували падіння транзиту на 20%, то тепер - на 50%.

НБУ також має намір переглянути в плюс прогнозні темпи зростання економіки України в 2019 році, повідомив днями раніше заступник Голови Національного банку України Дмитро Сологуб. Деякі його тези були схожими з тими, які вище наведено при згадуванні прогнозу інвестиційної групи Dragon Capital. Учасникам українського фінансового ринку України, однак, має сенс ознайомитись з великим інтерв’ю з Сологубом повністю. В ньому було висловлено досить немало корисних для розуміння поточної ситуації в економіці нашої країни, її фінансах і можливого їх майбутнього тез.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс ще на 0,2% і оновив свій історичний максимум від 3 липня поточного року, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів ще на незначну 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,6%.

Вчора вузький американський індекс Dow Jones Industrial Average зріс на 228 пунктів і вперше в своїй історії «закрився» на відмітці вище 27000 пунктів зі значенням 27088.

Останній дводенний ріст фондових індексів США та багатьох інших фондових індикаторів викликаний очікуваннями того, що ФРС знизить базову ставку. Багато учасників ринку очікують цього зниження вже в липні. Ці очікуванні базуються додатково на кількох фразах, які Глава ФРС Джером Павелл висловив позавчора виступаючи перед Комітетом з фінансових послуг Палати представників Конгресу США. Виступ стосувався монетарної політики американського центробанку. Глава ФРС у виступі повідомив, що інвестиції бізнесу США останнім часом помітно сповільнились, а «зустрічні течії», як то напруга в світових торгівельних відносинах та побоювання стосовно економічного зростання знову з’явились. Центробанк США буде діяти відповідно, додав Павелл. Ослаблення базової ставки в США бачилось, як логічний наслідок цих фраз.

Ринки акцій завжди «вітають» дешеві гроші та низькі відсоткові ставки, що цілком зрозуміло. Наприклад низькі ставки підвищують теоретичну справедливу оцінку ринку акцій через співставлення розрахункових дохідностей акцій та боргових інструментів.

Деякі оглядачі, однак, в тезах Павелла вбачали політичний вплив президента США та учасників фінансових ринків на політику ФРС. І це ставить в їх очах під сумнів незалежність американського центробанку. Якщо це дійсно так, то це негарно.

Інвестори також очікують публікацію квартальної звітності корпорацій за другий квартал 2019 року.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко зростають; на європейські – торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів слабко зміниться, можливо знизиться. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,1%.

Сьогодні зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах - позитивний. Та чи буде це сприяти зростанню кількості угод з акціями на українських біржах і росту цін місцевих акцій – велике питання.

Слід знову згадати на тезу висловлену в одному з наших недавніх оглядів про те, що рушійною силою поточної слабкої цінової динаміки місцевих пайових цінних паперів та низьких обсягів торгів ними є, окрім іншого, слабко негативна динаміка прибутків їх емітентів в першому кварталі 2019 року. Тож, в кінці цього місяця очікуємо нові фінансові результати емітентів місцевих акцій, на цей раз за другий квартал поточного року.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 12 июля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду