Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 07:12
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 22 января 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1495,82-0,81%

Вчора індекс ПФТС підріс на зовсім незначні 0,02% після зниження на також зовсім невеликі 0,04% днем раніше. Індикатор продовжує перебувати коло свого більш, ніж річного мінімуму.

Всьому своєму руху минулого дня, як і в окремі дні цього року, і наприкінці минулого року, фондовий індикатор ПФТС завдячує зміні ціни акцій «Донбасенерго» по одній угоді з однією тисячею акцій цієї компанії. Вчора ціна цих паперів знизилась на 4,7%, а їх біржовий курс втратив 5,1%. Проте по середній ціні по останнім трьом угодам ціна акцій «Донбасенерго» вчора незначно зросла, що і привело до мінімальної позитивної зміни індексу ПФТС.

Крім згаданої угоди з акціями «Донбасенерго» минулого дня на ПФТС відбулась одна угода по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку».

Інших угод з акціями на ПФТС цього понеділка не було.

Індекс Української біржі вчора знизився на 0,5%.

Всьому своєму вчорашньому руху індекс УБ завдячує негативній зміні ціні акцій Райффайзен Банк Аваль по одній угоді по безадресним заявкам. Ціна цих паперів на УБ цього вівторка знизилась на 2,6% з 0,345 до 0,336 гривень за акцію.

Разом з тим з акціями РБА на Української біржі вчора було зафіксовано п’ять адресних угод. Умовна середньозважена ціна акцій банку по цим угодам склала 0,3424 гривні за акцію. (Ціна умовна, бо угоди адресні.)

Вчора на Українській біржі було також зафіксовано одну адресну угоду з акціями «Центренерго». Умовна ціна цих паперів по цій угоді склала рівно 9,5 гривень за акцію.

Вчора на УБ також пройшла угода по безадресним заявкам з акціями Крюківського вагонобудівного заводу без зміни їх ціни, 16 гривень за акцію, а також змінились без угод котирування акцій американської компанії Apple (-0,70%).

Ніяких інших угод з акціями чи значимої зміни котирувань акцій минулого дня на Українській біржі не було.

Обсяг вчорашньої угоди з акціями Райффайзен Банк Аваль на УБ по безадресним заявкам склав 13,44 тисячі гривень в грошовому вираженні, угоди з акціями КВБЗ – 16,0 тисяч гривень.

Обсяг адресних угод з акціями Райффайзен Банк Аваль, які були зафіксовані  на Українській біржі цього вівторка - 866,2 тисячі гривень в грошовому вираженні, адресної угоди з акціями «Центренерго» - 130,7 тисяч гривень з округленням.

Новини українських емітентів.

Фонд державного майна оголосив конкурс на відбір інвестиційних радників, які мають підготувати державне Центренерго до приватизації.

Відповідне розпорядження видав голова ФДМУ Дмитро Сенниченко, повідомила прес-служба держустанови.

«Фонд державного майна України розпочав процедури відбору радників з приватизації для Центренерго. У лютому будуть запущені процедури підготовки до приватизації ряду наступних об'єктів великої приватизації. З метою детального аналізу стану справ в компанії за результатами 2019 року Фонд держмайна також залучає аудиторську компанію з бездоганною репутацією», — повідомив Сенниченко.

У Фонді держмайна зазначають, що недавно  провели ротацію членів наглядової ради «Центренерго» та оголосили новий конкурс на керівника цієї державної компанії.

Як не раз писалось в наших оглядах, компанія «Центренерго» «відзначилась» в другій половині минулого року сумнівними угодами на ринку електроенергії. В зв’язку з цим, а також приватизацією, питання по цій компанії піднімав і прем’єр-міністр України.

Світові ринки акцій.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,3% від свого історичного максимуму, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,2%, перебуваючи недалеко від свого історичного максимуму, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на відчутні 1,6%.

Сьогодні зранку ф’ючерси та американські та європейські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів додасть. Індекс MSCI EM зранку підростає на 0,6%.

Минулого вівторка звітами трьох банків США з числа найбільших розпочалась публікація квартальних звітів найбільших корпорацій США. Однак звітність менших компаній з числа тих, акції яких входять до індексу S&P 500, публікувалась і дещо раніше. Станом на понеділок опублікована звітність вже 44 корпорацій або 9% емітентів акцій з індексного кошику S&P 500. З них прибутки 71% компаній перевищили навмисне суттєво занижені перед публікаціями відповідні показники очікувані аналітиками. Перевищення фактичних прибутків над очікуваними у 71% компаній - це середнє значення за останні п’ять років. Однак сама величина перевищення по величині до позавчора склала лише 1,1%, що помітно менше середнього за п’ять останніх років.

За даними FactSet аналітики станом на минулу п’ятницю очікували зниження квартальних прибутків крупних американських корпорацій в четвертому кварталі 2019 на 2,1% рік до року. Це гірше, ніж тиждень назад – 2,0%. За даними ж Refinitiv очікування були істотно кращими і складали мінус 0,8%, а без урахування енергетичного сектору, ріст прибутків в останньому кварталі минулого року рік до року за очікуваннями мав би скласти 1,9%.

Враховуючи навмисне занижені очікування аналітиків перед публікаціями звітності, з великою імовірністю кінцевий результат у змінах прибутків індексу S&P 500 буде позитивним. Якщо брати досвід попередніх трьох кварталів 2019 року, імовірний результат може знаходитись в діапазоні +0,8-+3,2% і ближче до верхньої границі. Таким він бачиться, якщо додавати різницю між фактичним результатом та прогнозованим безпосередньо перед початком публікацій. Про це вже писалось в минулих оглядах і в одному з них з ілюстрацією цієї тези на графіку. Однак, помітно слабше перевищення фактичних прибутків над очікуваними у перших 9% компаній, які вже опублікували звітність, все ж ставить під певний сумнів хороші результати американських корпорацій в четвертому кварталі минулого року.

За даними FactSet поточне відношення ціна/прибуток, P/E, індексу S&P 500, де прибутки це чисті операційні прибутки за наступні 12 місяців складає 18,6, за даними Refinitiv – 18,8. (Маються на увазі операційні чисті прибутки до надзвичайних статей – списань «репутації» і тому подібне). Це високе значення, вище за середнє за останні п’ять та десять років.

За даними Refinitiv очікуваний ріст прибутків компаній індексу S&P 500 в першому кварталі 2020 року рік до року наразі складає 5,8%. Без енергетичного сектору показник знижується до 5,1%.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах нейтральний.

Як будуть розвиватись торги на місцевому ринку акцій сьогодні побачимо. Значимих місцевих новин, які б вплинули на ці торги немає. Однак, можливо торги на Українській біржі починаючи з минулої п’ятниці і останні угоди з акціями на ПФТС відображають комусь вже відомі, а можливо кимось просто очікувані результати місцевих емітентів за 2019 рік. Якщо це дійсно так, то це не дуже добра новина для місцевого ринку акцій. Хоча є емітенти, як КВБЗ, які покращили свої минулі результати.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 22 января 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду