Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 10:05
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 3 октября 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1522,840%

На ринку акцій продовжується домінування гравців на пониження. Основні біржові індекси світу на минулому тижні помітно впали, завершивши вересень і третій квартал в цілому у «червоній зоні». Американський індекс широкого ринку S&P500 з початку року демонструє просідання на 25%. Для порівняння, основний індекс Варшавської біржі WIG20 з січня вже впав майже на 40%. На наш погляд, інвесторам зарано сподіватися на розворот негативного тренду, так як ризик глобального економічного спаду залишається дуже високим.

Серед акцій, що торгуються на «Українській біржі», динаміка котирувань протягом тижня була неоднорідною. По «Райффайзен Банку» ціна пішла вниз на 5,3% до 27 копійок, що частково пояснюється інформацією про проведення загальних зборів акціонерів банку на якому планується затвердити реінвестування прибутку за 2021 рік. Тобто, банк не буде виплачувати дивіденди з прибутку за минулий рік, який становив 4,9 млрд грн (7,9 копійок в перерахунку на одну акцію). Тим часом, котирування «Центренерго» підвищилися на 4,0% до 5,2 грн. 

На «Лондонській біржі» акції Ferrexpo продовжили зниження під впливом невизначеності стосовно судової справи щодо купівлі 40% «Полтавського ГЗК». Котирування Ferrexpo впали на 11% до 122 пенсів, що є найнижчим рівнем акції з березня 2020 року, коли був провал на біржових ринках внаслідок запровадження карантину COVID19.

Індикативні котирування українських суверенних єврооблігацій закрилися нижче за підсумками минулого тижня. Євробонди з погашенням в 2034 році втратили в ціні 8,7% і торгувалися по 17,8 центів за долар номіналу (дохідність 48%).  

На первинному ринку ОВДП ситуація не змінилася. Мінфін продовжує пропонувати дохідність 14% для річних ОВДП. На вторинному ринку котирування дохідності для річних ОВДП знаходяться в діапазоні 25% / 19% (купівля / продаж).

Курс долара до гривні на готівковому ринку знизився на 2,2% до 41,85 грн/дол. Тим часом представники Нацбанку наголосили на тому, що регулятор планує тримати офіційний курс на позначці 36,57 грн/дол як мінімум до кінця цього року.

новини економіки

- Державний та гарантований борг становить 98 млрд доларів, що у відносному вираженні складає 76% ВВП в порівнянні з 50% від ВВП на початку року

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 3 октября 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду