Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 21:58
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 9 января 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1710,650%

Вчора індекс ПФТС підріс на значні 1,9%. Як видно з Таблиці 1, в якій представлені зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів, видається, що основний внесок у вчорашній ріст індикатору ПФТС вніс ріст ціни акцій «Донбасенерго». Якихось чітких причин (крім того, що ці акції дуже дешеві) для вчорашнього суттєвого росту цих паперів навести важко. (Якщо не брати до уваги бажання бачити індекс ПФТС вище). Варто також зазначити, що ріст ціни акцій «Донбасенерго» відбувся на відносно непоганих, як для паперів цього емітента, обсягах торгів.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 05.01.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,2

0,9%

14,1984

-0,2%

Райффайзен Банк Аваль

0,3414

-0,2%

0,3411

-0,3%

Донбасенерго

35

13,5%

34

10,2%

Вчора обсяги торгів на ПФТС були скромними не лише в сегменті акцій, але й в сегменті облігацій. На ПТФС торгувались минулого дня акції лише трьох «індексних» емітентів та ОВДП одного випуску зі строком погашення 10 липня 2019 року. В цьому ще сильно відчувався вплив періоду новорічних свят.

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС помітно підріс в порівнянні з попередніми двома  торговими днями і склав в грошовому вираженні 487 тисячі гривень. Та це все ще суттєво менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку в останні кілька місяців. Однак, слід враховувати, що суттєве зменшення обсягів торгів акціями характерне для святкового новорічного періоду року не тільки в Україні, але й майже в усьому світі.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще 1,0%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс на 0,9%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,25%.

Зі свого більш, ніж півторарічного мінімуму досягнутого 24 грудня 2018 року до сьогодні широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс вже на 9,5%. Дуже суттєво додали за цей період акції п’яти високотехнологічних компаній групи FAANG. Акції Facebook підросли на 15,9%, Amazon - на дуже суттєві 26,8%, Netflix – на ще більші 37%, а Alphabet (Google) – на 11%.

Що стосується новин, які рухають світові ринки акцій, то тут варто в першу чергу згадати переговори між чиновниками США та Китаю стосовно торговельної (та інвестиційної) угоди між обома країнами. Торговельні суперечки між двома найбільшими економіками світу вже стали причиною сповільнення економічного росту в США та Китаї і, дуже ймовірно, були однією з причин зниження на світових фондових ринках. За окремими повідомленнями президент США Дональд Трамп хоче досягти угоди з Китаєм, щоб «підняти» фінансовий ринок США. Кінцевий строк досягнення угоди поки позначений березнем.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та на європейські фондові індекси знову зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів підросте. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає досить помітні 1,3%.

На цьому позитивному  зовнішньому торговому фоні можна очікувати продовження росту індексу ПФТС сьогодні.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 9 января 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду