Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 03:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 28 января 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1710,650%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС практично не змінився (-0,01%) після зниження на  0,75% та 0,35% за результатами торгів минулих четверга та середи. Не виключено, що на стабілізацію індикатору позитивно вплинула динаміка на світових фондових ринках, які подолавши лінію спротиву перейшли до зростання.

Однак стабілізація індикатору ПФТС також, на жаль, була і наслідком подальшої деградації торгів акціями в Україні. Минулої п’ятниці на ПФТС, торгували якщо виключити одну акцію інвестиційного фонду, лише двома найбільш ліквідними «індексними» пайовими паперами.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів «індексними» акціями минулої п’ятниці на ПФТС наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 25.01.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

14,35

0,2%

14,31

-0,1%

Райффайзен Банк Аваль

0,3441

-0,4%

0,3447

-0,2%

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам склав в грошовому вираженні 398 тисяч гривень. Це значно менше за середньоденний обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (507 тисяч гривень) та за останні три місяці (556 тисяч гривень).

Новини емітентів

Минулої п’ятниці ПАТ «Укрнафта» опублікувала свої виробничі показники за четвертий квартал і дванадцять місяців 2018 року.

В 2018 році «Укрнафта» збільшила видобуток нафти на 5%, або на 69 тис. тонн до 1 мільйону 448 тис. тонн порівняно з 2017 роком, - повідомила прес-служба компанії.

У 2018 році видобуток природного газу становив 1 082 млн. куб. м, що на 2,3%, або на 26 млн. куб. м менше, ніж у 2017.

Виробництво скрапленого газу компанією в 2018 році знизилося на 5,2%, або на 6 тис. тонн до 110 тис. тонн.

Світові ринки акцій

Минулої п’ятниці світові ринки акцій продовжили зростати, широкий фондовий індекс США S&P 500 додав помітні 0,85%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на суттєві 1,3% після свого підйому на 0,9% днем раніше.

Індекси S&P 500 та STOXX 600, відповідно, майже досягли та перевищили свої невеличкі піки від 18 січня 2019 року, що може сигналізувати про їх готовність рухатись далі уверх. Вирішальним для цього можуть виявитись результати сьогоднішніх торгів, які покажуть готовність учасників ринків до такого позитивного руху. Ранішня динаміка ф’ючерсів на фондові індекси показує, що подальший рух цих індикаторів наверх може й не відбутись (хоча, імовірно, все ж після паузи позитивні зміни на світових ринках акцій продовжаться).

Індекс MSCI EM, в тому числі і за рахунок різкого ривка наверх минулих четверга та п’ятниці, досяг своїх найвищих значень з початку жовтня 2018 року. На річному ж інтервалі індекс MSCI EM знизився приблизно на 18%.

В центрі уваги учасників світових фондових ринків залишається квартальна звітність компаній за четвертий квартал минулого року.

В США в п’ятницю була опублікована не дуже хороша звітність компанії Intel. Важливим було те, що керівництво компанії суттєво знизило прогноз прибутку виробника мікросхем перший квартал 2019 року в порівнянні з очікуваннями аналітиків.

Однак, не позитивний звіт Intel компенсувала інформація про початок тимчасового тритижневого фінансування уряду США, яке продовжиться по тимчасовій схемі до 15 лютого. За цей час законодавці та уряд США спробують досягти компромісу відносно прикордонного контролю з Мексикою та, можливо, фінансування стіни на кордоні з цією країною.

Цього тижня має відбутись візит в США віце-прем'єра Китаю Лю Хе для продовження торговельних переговорів з американськими високопосадовцями. Інформація про візит також позитивно вплинула на учасників фондового ринку США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються;  більшість ф’ючерсів на європейські фондові індикатори також втрачає. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів дещо знизиться. Зранку фондовий індекс MSCI EM просідає на незначну 0,1%.

На невиразному зовнішньому фоні та за відсутності значимих українських новин, видається, що ціни місцевих українських емітентів продовжать сьогодні топтатись на місці.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 28 января 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду