Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 04:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 12 февраля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1696,71+0,02%

Вчора індекс ПФТС підріс на 0,5% після зниження минулої п’ятниці на 0,85% і трьох днів «стояння на місці» в попередні дні.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 08.02.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,360

1,6%

0,3576

0,8%

Центренерго

13,96

-0,2%

13,9245

-0,8%

Укрнафта

126

-0,4%

-

-

Укртелеком

0,13

-7,1%

-

-

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС склав в грошовому вираженні 492 тисячі гривень – на рівні середньоденного обсягу торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (493 тисячі гривень), але менше, ніж за останні три місяці (524 тисячі гривень).

Вчора на ПФТС також була зафіксована одна крупна, як для місцевого фондового ринку, за обсягом адресна угода з акціями Райффайзен Банк Аваль при ціні акції дуже близькій до ринкової. Інших угод з пайовими цінними паперами, крім згаданих вище,  вчора на ПФТС не було.

Значимих українських новин, які б вливали на фінансовий ринок країни за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові фондові ринки.

           

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,1%, як і днем раніше, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,8%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на 0,1% після зниження на 0,6% днем раніше.

Суттєвих свіжих новин для світових ринків акцій вчора не було. З’явилась інформація про те, що начебто в Конгресі досягнута угода між партіями стосовно безпеки на кордоні між США та Мексикою. ЦЕ дозволить уникнути тимчасового припинення роботи урядових та державних установ в США в березні. Також пройшла інформація про обговорення помічниками Дональда Трампа можливості зустрічі між керівниками США та Китаю для обговорення торговельних відносин між обома країнами. Обидві новини при їх розвитку можуть використовуватись в якості приводу для гри на американському ринку акцій на підвищення.

З технічної точки зору видається, що індекс S&P 500 після невеликого зниження і двох днів слабкого росту вибудував базу для наступного росту і цей ріст зі значною імовірністю буде мати місце в наступні кілька торгових днів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські зростають –на 0,5-0,7%; на європейські – також зростають десь в тих же величинах, але по-різному. В останні півгодини ріст ф’ючерсів збільшився. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів додасть до 1%. Зранку фондовий індекс MSCI EM, зростає на 0,3%.

Позитивна динаміка світових фондових ринків, має позитивно вплинути в цілому  на місцевий український ринок акцій. Тому, слід очікувати більше позитивних змін цін акцій місцевих емітентів в середньому. Імовірно, що розходження в цінах найбільш ліквідних акцій місцевого ринку: «Центренерго» та Райффайзен Банк Аваль на користь останнього сьогодні продовжиться. Таке було зафіксовано вже три торгові сесії підряд. Разом з тим слід враховувати, що ріст ціни банку все ж обмежений певними рамками внаслідок фундаментальних факторів.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 12 февраля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду