Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 14:47
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 28 февраля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1698,54-0,5%

Вчора індекс ПФТС знизився на 1,0% після росту на значних 2,0% днем раніше та своїх невиразних рухів протягом кількох торгових днів до позавчора.

Імовірною причиною вчорашнього зниження індикатору є те, що індекс ПФТС цього вівторка, як і ціни ряду «індексних» акцій українських бірж, досягли верхньої границі свого торгового діапазону, який склався з середини грудня 2018 року. Місцеві учасники фондового ринку, скоріше за все, просто не готові до виходу за межі цього досить вузького торгового діапазону.

Цікаво, що вчора акції «Укрнафти» на ПФТС взагалі не торгувались, незважаючи на позитивну новину по компанії цього понеділка.

Індекс Української біржі вчора зріс на 0,5%. Однак сьогодні тут також може спрацювати чинник верхньої границі торгового діапазону.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів цієї середи наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 27.02.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3541

-1,2%

0,356

-0,6%

Центренерго

13,465

-2,6%

13,5226

-2,0%

Донбасенерго

34,9

-8,2%

-

-

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на біржі ПФТС суттєво знизився в порівнянні з двома попередніми торговими днями. Він склав в грошовому вираженні 419 тисяч гривень. Це менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (498 тисяч гривень) та за останні три місяці (517 тисяч гривень).


Вчора на ПФТС по безадресним заявкам також пройшли угоди з акціями «Одесаобленерго», шахтоуправління «Покровське» та Миронівського хлібопродукту.

Зараз учасники місцевого ринку акцій мають уважно слідкувати за оголошеннями про чергові річні  збори акціонерів. Публікація цих оголошень вже почалась. В додатку до оголошень, запропонованих рішеннях зборів міститься інформація про чистий результат підприємств-емітентів акцій за 2018 рік та пропозиції стосовно розміру дивідендів за результатами минулого року.

Ця інформація відіграватиме найближчими тижнями значну, якщо не ключову роль у визначенні руху цін окремих українських місцевих акцій.

Світові ринки акцій вчора слабко знижувались. Можливо, поки тільки можливо, зараз для цих ринків наступив чи наступає переломний момент і вони перейдуть від тренду середньострокового зростання до руху в «боковику» або тренду повільного зниження. Поки це лише тільки можливість. Все залежить від психології учасників ринку.


Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на незначні 0,05% після слабкого зниження на 0,1% та слабкого росту на ті ж 0,1% цього вівторка та понеділка. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,3% після росту на 0,4% днем раніше, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,35% після втрати 0,25% попереднього дня.


Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Так само було вчора та позавчора. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів втратить близько 0,6%. Зранку фондовий індекс MSCI EM просідає ще на 0,6-0,7%.


Учасники фондового ринку США обговорюють перебіг торгівельних переговорів між США та Китаєм, виступ Глави ФРС. Свіжих новин, які б суттєво впливали на фінансовий ринок цієї країни – немає.


Враховуючи те, що вчора індекс ПФТС «відштовхнувся» від верхньої границі свого торгового діапазону і почав зниження, а також враховуючи негативну динаміку світових фондових ринків, яка ймовірно буде сьогодні, негативний сценарій торгів місцевими українськими акціями сьогодні бачиться, як базовий. При цьому потенційна хороша дивідендна дохідність акцій Райффайзен Банк Аваль та позитивна новина цього понеділка по «Укрнафті» мають надати цьому ринку підтримку. Ще раз наголосимо на необхідності слідкувати за оголошеннями про чергові річні збори акціонерів місцевих емітентів акцій, які будуть визначати рух цін місцевих пайових цінних паперів.



сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 28 февраля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду