Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 20:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 4 марта 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1700,15-0,26%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС знизився ще на 0,5% після втрат у 0,3% та 1,0% за результатами торгів двох попередніх днів. Таким чином індикатор ліквідував практично увесь здобуток минулого понеділка – 2,0%.

Індекс Української біржі минулої п’ятниці підріс на 0,4% після свого зниження на 0,5% днем раніше.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями на ПФТС минулої п’ятниці і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 01.03.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3581

-1,1%

0,3593

-0,1%

Центренерго

13,450

3,5%

13,3088

0,2%

Донбасенерго

34,9

0,0%

34,9

0,0%

Турбоатом

10,5

-4,5%

-

-


Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам склав в грошовому вираженні 439 тисячі гривень. Це менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (498 тисяч гривень) та за останні три місяці (509 тисяч гривень).

Того дня на ПФТС були зафіксовані помітні за загальним обсягом чотири адресні угоди з акціями Миронівського хлібопродукту, а також чотири крупні (в сьогоднішніх місцевих термінах) операції РЕПО з цими паперами.


Українські фінансові новини.

28 лютого 2019 року Україна залучила кредит у розмірі 529 мільйони євро, наданий Deutsche Bank під Гарантію на підтримку державної політики у сфері економічного зростання та фіскально стійких послуг від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), повідомляється на веб-сайті Міністерства фінансів.

Deutsche Bank надав кредит у розмірі 529 мільйони євро двома траншами: траншем A у розмірі 240 млн євро з терміном погашення 4 роки та траншем B у розмірі 289 млн євро з терміном погашення 10 років.

За цим кредитом було використано другу частину Гарантії МБРР загальною сумою в розмірі 750 мільйони доларів США.

Інше повідомлення по цій же темі.

Україна виконала більше половини зобов'язань, необхідних для отримання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС на суму 500 мільйонів євро, повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова за підсумками зустрічі з віце-президентом Європейської комісії (ЄК) Валдісом Добровскісом.

Як зазначає Мінфін на своєму сайті, ще п'ять з 12 передбачених умов перебувають на різних етапах виконання. Зокрема, в найближчі дні будуть оголошені результати відбору суддів Вищого антикорупційного суду, очікується прийняття парламентом в першому читанні законопроекту про авторизованого економічного оператора (АЕО) і ратифікація Багатосторонньої конвенції MLI.

Як зазначив в ході зустрічі Валдіс Домбровскіс, ЄК підтримує зусилля уряду по реалізації пріоритетних реформ, розуміє важливість отримання наступного траншу для України з огляду на високе боргове навантаження і запланованих виплат за зовнішніми зобов'язаннями.

Слід покласти ці дві новини у контекст. Україна має погасити значні суми боргу в 2019 році. Пік погашень зовнішнього боргу припадає на травень – майже 1,4 мільярди доларів США та на вересень – 1,6 мільярдів доларів США. Крім того в березні Україні необхідно погасити 0,7 мільярдів доларів США, а ще 420 та 375 мільйонів доларів США у березні та квітні мають погасити державні «Ощадбанк» та «Укресімбанк», тримачі валютних ОВДП. Тому залучення нових зовнішніх кредитів є дуже важливим для України. Враховуючи все ще велике боргове навантаження нашої держави, це не просто буде зробити під прийнятні відсотки на відкритому ринку ще й без чинника додаткової зовнішньої матеріальної допомоги.

І ще одна новина на близьку тему.

Державні банки України в 2018 році провели реструктуризацію проблемних кредитів на суму 20,906 мільярдів гривень, при цьому 80% процедур реструктуризації було проведено відповідно до закону «Про фінансову реструктуризацію».

Також Міністерство фінансів повідомило про стан виконання державного бюджету в лютому 2019 року та лютому і січні 2019 разом.


Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс після незначного зниження в кожну з попередніх трьох торгових сесій. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 того дня зріс на 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав незначні 0,06% після трьох торгових днів свого зниження, за результатами яких він втратив 1,6% (від свого недавнього локального максимуму).


Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають, як і минулої п’ятниці. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів додасть 0,3-0,4%. Зранку фондовий індекс MSCI EM зростає на 0,2%.


Таким чином, як видно з результатів торгів минулої п’ятниці та динаміки ф’ючерсів сьогодні, світові ринки акцій пробують відновити зростання.


Позитивна динаміка світових фондових ринків сьогодні може позитивно вплинути на перебіг торгів акціями на ПФТС.

Ще раз нагадаємо про те, що зараз учасники місцевого ринку акцій мають уважно слідкувати за оголошеннями про чергові річні збори акціонерів. В додатку до оголошень, запропонованих рішеннях зборів міститься інформація про чистий результат підприємств-емітентів акцій за 2018 рік та пропозиції стосовно розміру дивідендів за результатами минулого року. Ця інформація відіграватиме найближчими тижнями значну роль у визначенні руху цін окремих українських місцевих акцій.




  сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 4 марта 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду