Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 01:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 5 апреля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1743,510%

Вчора індекс ПФТС підріс на незначні 0,2%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 04.04.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,341

-0,7%

0,342

0,9%

Центренерго

11,95

0,0%

12,0135

0,1%

Укрнафта

185,93

8,7%

185,9854

0,2%

Вчора обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на ПФТС підріс порівняно з обсягом торгів попереднього дня. Він склав грошовому вираженні 620 тисяч гривень. Це менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (742 тисячі гривень), але більше, ніж за останні три місяці (584 тисячі гривень).

Велика торгова активність учора на ПФТС спостерігалась в сегменті адресних угод. Минулого дня на ПФТС були зафіксовані адресні угоди з «індексними» акціями «Донбасенерго», Райффайзен Банк Аваль, «Укрнафти», «Центренерго», «Укртелекому» (індекс ПФТС), а також з акціями «Фармаку». Загальних обсяг адресних угод з акціями на ПФТС склав цього четверга 5,37 мільйонів гривень.

Значимих для фінансового сектору країни суто українських новин за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові фондові ринки.  

Основні світові фондові індекси цього четверга мало змінювались. Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів на 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на незначну 0,1%.

Індекси S&P 500 та MSCI EM зростають вже шість торгових днів підряд. Ці два фондові індикатори вчора оновили свої локальні максимуми. До свого історичного максимуму, досягнутого 20 вересня 2018 року індексу S&P 500 не вистачає лише 1,85%. Від свого локального мінімуму від 24.12.2018 індекс S&P 500 додав 22,5%.

Учасники фондового ринку США та інших продовжують слідкувати за ходом торговельних переговорів між США та Китаєм. І президент США Дональд Трамп і віце-прем’єр КНР Лю Хе вчора незалежно один від одного висловились в тому ключі, що переговори йдуть успішно до свого позитивного завершення. Пан Лю Хе повідомив про те, що досягнуто нового консенсусу по тексту торговельної (та інвестиційної) угоди між обома країнами.

У випадку успіху переговорів це буде позитивно для світової економіки та, в тому числі, економіки України.

У вівторок 2-ого квітня Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард повідомила, що світова економіка втрачає темп росту і торговельна угода між США та Китаєм має життєво важливе значення.

Колишній керівник КУА Goldman Sachs Джим О’Ніл між тим висловив думку, що є чіткі ознаки того, що «бичачий» ринок в акціях корпорацій США, якому вже 10 років, може близитись до свого завершення.

Сьогодні буде опублікований черговий місячний звіт по праці в США. Він дасть приводи для роздумів. В минулі кілька днів були опубліковані дані по активності у виробничому секторі та секторі послуг США (ISM). Перший індикатор виявився сильнішим за очікування, другий – слабшим.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко підростають; на європейські – менше, на окремі європейські – майже не змінюються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів практично не зміниться або дуже слабко підросте. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає незначну 0,1%.

На цьому спокійному зовнішньому фоні та за відсутності місцевих важливих новин можна очікувати невеликих змін цін акцій на українських біржах сьогодні в середньому.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 5 апреля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду