Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 12:12
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 13 мая 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1706,59+0,02%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС підріс ще на 0,35% після свого росту на 0,1% в кожен з двох попередніх торгових днів.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями на біржі ПФТС минулої п’ятниці і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 10.05.2019

           

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,361

2,3%

0,3601

2,2%

Центренерго

12,74

1,8%

12,5527

0,5%

Торги акціями на біржі ПФТС минулої п’ятниці залишились неактивними. Торгували минулої п’ятниці, як і минулої середи на ПФТС лише двома індексними паперами і лише по безадресним заявкам (ринкові угоди).

Обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на біржі ПФТС в останній робочий день минулого тижня ще помітно знизився і досяг майже мінімального рівня за останні місяці. Він склав грошовому вираженні лише 277 тисяч гривень. Це суттєво менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (386 тисяч гривень) та за останні три місяці (567 тисяч гривень). Мінімальний денний рівень торгів в цьому сегменті ринку в останні місяці склав 266 тисяч гривень.

Значимих суто українських новин, які б впливали на фінансовий сектор нашої країни помітно в короткостроковій перспективі, за п’ятницю та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові фондові ринки минулої п’ятниці дещо відновлювались після свого попереднього зниження. Що це було? Скоріше за все – зупинка в зниженні після двійки-трійки негативних днів, як то зазвичай буває на світових акцій при середньостроковому негативному тренді.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,5%, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, теж зріс на ті самі 0,5%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються досить суттєво – на порядку 1%; на американські дещо сильніше, європейські – трохи слабше. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,7%.

Причиною попереднього до минулої п’ятниці чотириденного зниження американських фондових індексів та суттєвого зниження інших провідних світових фондових індикаторів, ф’ючерсів на фондові індекси Європи та США сьогодні, азійських фондових індексів стало введення з ночі п’ятниці підвищених до 25% з 10% увізних мит на товари китайського експорту до США вартістю 200-250 мільярдів доларів США (оцінка вартості товарів приблизна, оскільки ціни на товари постійно змінюються).

Мита були уведені після невдачі у торгових переговорах між сторонами. Переговори проходили в минулий четвер та вже після уведення додаткових мит – в минулу п’ятницю.

Нові мита у 25% на товари китайського імпорту на суму імпорту порядку 300 мільярдів доларів США (практично увесь китайський імпорт ще не обкладений додатковими митами) не були уведені.

Як раніше відзначали аналітики, додаткова складність в переговорах виникла тому, що і економіка Китаю і економіка США в останні місяці показали кращу динаміку, ніж очікувалось раніше, що призвело до того, що китайська сторона захотіла уникнути більших компромісів, ніж ті на які раніше вона була неофіційно згодна.  Правки до проекту торгівельної угоди з Китаєм (сама угода займає 150 сторінок) по ряду ключових моментів надійшли у Вашингтон пізно увечері в минулу п’ятницю. Відхід Китаю від раніше досягнутих компромісів, ключових для США («крадіжка» інтелектуальної власності, «силова» передача технологій і т.п.), як повідомляє преса, сильно розлютив президента США після чого власне і послідкувало рішення про економічні санкції.

В суботу президент США Дональд Трамп ще раз попередив керівників Китаю, що їм краще піти на поступки зараз, інакше умови торговельної угоди для Китаю погіршяться.

Зустріч перший осіб США та Китаю планується на саміті великої двадцятки, проте про продовження торговельних переговорів зараз поки не йдеться. Зустріч лідерів країн G-20 відбудеться у червні в Японії.

Нагадаємо ще на всяк випадок, якщо хто забув, також про те, що в США продовжується публікація квартальної звітності найбільших корпорацій цієї країни за перший квартал 2019 року, так само, як і публікується квартальна звітність компаній і в усіх інших регіонах світу, включаючи Україну.

Як показали торги останніх днів, а також до певної міри і кількох останніх місяців місцевий український фондовий ринок зараз НЕ чутливий до того, що відбувається за кордоном. Тому, виходячи з відсутності значимих для фінансового сектору нашої країни українських новин, а також виходячи з попередньої динаміки фондових індикаторів України, слід більше схилятись до того, що сьогодні індекс ПФТС мало зміниться.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 13 мая 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду