Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 08:03
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 4 июня 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1731,750%

Вчора індекс ПФТС не змінився. Торгів «індексними» акціями на цій біржі вчора не було.

Минулого дня індекс Української біржі знизився 0,1% за рахунок зниження ціни акцій «Донбасенерго» на 3,45%. Вчора відбулась угода з 280 акціями емітента на суму 7840 гривень.

Вчора на УБ також була зафіксована одна адресна угода з 2250 акціями «Центренерго» на суму 27000 гривень. Більше угод з акціями на Українській біржі вчора не було.

На ПФТС вчора по безадресними заявка пройшло по одній невеликій за обсягами угоді з акціями банку «Південний» та «Індустріалбанку».

Якщо говорити про місцевий ринок акцій, то це за вчора все.

Українські фінансові новини.

Перша з них.

«За три літніх місяці Україні потрібно буде виплатити зовнішніх боргів на суму 1,8 млрд дол, у вересні - 1,7 млрд дол. Плюс до цього - очікуваний в липні-серпні вихід нерезидентів з гривневих ОВДП, які вони купували в січні-квітні, приблизно на еквівалент $ 1 млрд, з подальшою конвертацією отриманих грошей у валюту», - зазначив глава ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook.

«Упораємося? Упораємося. Але в чималій мірі за рахунок запозичень уряду, в окремих випадках - міжнародних резервів НБУ, які вже за підсумками травня знизяться через виплати за держборгом $ 1,7 млрд», - підкреслив Данилишин.

«Можливе помітне зменшення міжнародних резервів саме по собі здатне дати психологічний сигнал учасникам валютного ринку. Не можна забувати і те, що до початку опалювального сезону, тобто, до жовтня, Україні необхідно закачати в підземні газосховища 15-16 млрд. куб. м. природного газу за літній сезон (травень-вересень). При нинішніх ринкових цінах для цього знадобиться близько 2,5 млрд доларів, які доведеться знайти в найближчі чотири місяці (в цілому потрібні 3 млрд доларів, але у «Нафтогазу» є кредитна лінія на 0,5 млрд доларів)», - зазначив він.

У цих умовах він закликав продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Глава Національного банку України Яків Смолій 28 травня поточного року повідомив, що обсяг міжнародних резервів становить 19,3 мільярдів доларів США.

Таким чином є привід для певної стурбованості.

Нагадаємо, що в останні дня гривня помітно слабшала по відношенню до долара США. Однак, вчора в другій половині дня на міжбанку попит перевищував пропозицію. Тобто сьогодні-завтра курс гривні може і посилитись. (Побачимо)

Друга новина.

Реалізація реформи ринку електричної енергії в існуючому вигляді створює великі ризики для фінансової стабільності в Україні, заявив глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) Тимур Хромаєв і запропонував скликати позачергове засідання Ради фінансової стабільності. «Нам є, що запропонувати колегам…», - повідомив він.

Дискусії коло початку роботи нової моделі ринку електроенергії в Україні, як це було намічено з 1 липня вже йдуть близько двох тижнів. Песимісти посилаються на 1) технічну неготовність до запуску нової моделі, 2) на монополізацію цього ринку «ДТЕК» та «Енергоатомом», що може привести до значного скачка цін на електроенергію і пропонують перенести запуск.

Ще одна новина.

Також Міністерство фінансів України на початок червня збільшило прогнозну оцінку платежів в рахунок погашення і обслуговування державного боргу в 2020 році до 335,8 млрд грн, що на 14,48 млрд грн більше в порівнянні з прогнозом на початок травня і на 35,92 млрд грн - в порівнянні з очікуваним показником на початок року.

Імовірно, переоцінка платежів просто технічно пов’язана з певним знеціненням гривні, а також можливими проведеними первинними аукціонами з розміщення ОВДП, які пройшли нещодавно, і просто частково змістили графік погашення.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився ще на 0,3%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, навпаки, підріс на 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на помітний 1,0%.

Схоже індекс MSCI EM знайшов своє «дно». Воно недалеко та трохи вище від локального мінімуму грудня минулого року.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси майже не змінюються; на європейські помітно знижуються. Таким чином вирівнюються результати вчорашніх торгів акціями на біржах Європи та США. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,4-0,5%.

Як і в минулі дні інтригою місцевого ринку акцій залишається, які угоди з акціями ми сьогодні побачимо.

           

Зовнішній же фон для місцевого ринку акцій сьогодні негативний.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 4 июня 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду