Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 21:06
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 1 апреля 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1362,630%

Індекс «Української біржі» продовжує знижуватися, втративши за минулий тиждень 1,6%, а з початку року 19%.

Котирування акцій «Райффайзен Банк» за п’ять торгових сесій втратили 5,9% зупинившись на позначці 24 копійки (ринкова капіталізація 375 млн дол.).

Компанія «Центренерго» зазнала чергових суттєвих втрат від російських ракетних обстрілів по цивільній інфраструктурі. Стало відомо, що Зміївська ТЕС «Центренерго» майже повністю зруйнована внаслідок влучання ворожих ракет. Терміни відновлення ТЕС будуть тривалими і поки додаткова інформація з цього приводу відсутня. Індикативна ціна акцій «Центренерго» на біржі з початку року впала на 24% до 3,4 грн (ринкова капіталізація 32 млн дол.).

Акції вітчизняних агро компаній, які торгуються на зарубіжних біржах, демонстрували негативну динаміку у останній тиждень березня. Зокрема, по цінним паперам «Астарти» була корекція на 3,8% до 29 злотих (капіталізація 177 млн дол.), а по «МХП» було просідання на 3,2% до 3,28 доларів (капіталізація 351 млн дол.).

На ринку ОВДП спостерігалася спроба Мінфіну ще знизити дохідність по новим облігаціям. Середньозважена дохідність по річним ОВДП на аукціоні 26 березня була знижена на 22 базисні пункти до 16,24%. За трьох-річними ОВДП дохідність була встановлена 18,3%.

Котирування українських суверенних єврооблігацій на біржовому ринку знизилися в середньому на 2,5%. Ціна євробондів, які мають погашатися в 2026 році, знаходиться на рівні 35 центів за долар номіналу. Зараз серед гравців ринку йдуть активні спекуляції на тему які умови будуть запропоновані щодо реструктуризації даних євробондів. Припущення про необхідність списання частини боргу за єврооблігаціями є абсолютно аргументованим, бо Україна дійсно опинилася у форс-мажорних обставинах війни через напад країни-терориста. Не лише Україна, а і її кредитори мають розділити наслідки ворожих дій росії проти цивілізовано світу.

На світових фінансових ринках завершення першого кварталу було на мажорній ноті, так як американський індекс S&P500 з початку року зміг додати 10%. Індекс MSCI Global за квартал показав +7,7%.

новини компаній

- Чистий збиток «Центренерго» за 2023 рік становив 910 млн грн.

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 1 апреля 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду