Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 18:40
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 8 апреля 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1313,940%

Курс гривні на міжбанку за тиждень укріпився на 0,9% до 38,86 грн/дол, у порівнянні з рівнем у 39,20 грн/дол наприкінці березня.

Певний позитивний імпульс для національної валюти був від новин про те, що золотовалютні резерви НБУ за місяць зросли на 18% до 43,8 млрд доларів завдяки надходженню міжнародної допомоги на суму 9,3 млрд доларів. Тим часом, чистий продаж валюти для підтримки балансу на міжбанківському ринку за березень був лише 1,8 млрд доларів. Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 5,8 місяців майбутнього імпорту, що з точки зору економічної теорії помітно перевищує мінімальне допустиме значення в 3 місяці майбутнього імпорту.

На черговому аукціоні з продажу ОВДП було залучено до бюджету досить скромну суму в 6,8 млрд грн. Встановлена ставка з розміщення річних облігацій була 16,25%, а для трьох-річних ОВДП залишалася на позначці 18,30%.

Індикативні котирування суверенних єврооблігацій України на біржовому ринку знизилися в середньому на 0,8%. Євробонди з найближчим погашенням торгуються по 36 центів за долар номіналу, а бонди з погашенням після 2030 року мають ціну 28 центів за долар номіналу. Зараз відбуваються активні спекуляції на тему яке списання частини номіналу євробондів буде під час  реструктуризації. Очікування дуже різняться від ідеї 30% списання до 60% списання. На наш погляд, умови реструктуризації будуть містити перенесення початку виплат за євробондами на 2027 рік та списання 40% номіналу. У публічному просторі поки відсутня будь-яка інформація стосовно можливих умов реструктуризації які запропонує Мінфін.   

На «Українській біржі» котирування «Райффайзен банк» за тиждень впали на 8% з 25 копійок за акцію до 23 копійок. Поточна ринкова капіталізація «Райффайзен банк» становить 360 млн доларів.

На зарубіжних біржах акції українських компаній мали змішану динаміку котирувань. Зокрема цінні папери газодобувної компанії Enwell Energy (попередня назва Regal) підскочили в ціні на 7,8% до 14,4 пенсів (капіталізація 58 млн дол.), а по акціям «МХП» було просідання на 3,0% до 3,20 доларів (капіталізація 343 млн дол.).

На глобальних ринках акцій були помітні тенденції до корекції біржових індикаторів. Індекс S&P500 втратив 1% через те, що Федрезерв США може черговий раз відкласти початок циклу більш м’якої монетарної політики.

новини економіки

- Україна має до вересня досягнути згоди на реструктуризацію єврооблігацій на суму 20 млрд доларів. Потенційно може бути списання частини боргу.


читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 8 апреля 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду