Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 02:48
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 15 апреля 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1347,13+1,5%

Курс долара продемонстрував помітне зростання відносно інших валют на фоні ескалації геополітичних ризиків. Крім того сильним фактором для зміцнення американської валюти є зміна очікувань щодо початку циклу більш низьких відсоткових ставок з боку Федрезерву. Після виходу даних по інфляції в США, які виявилися гірше за прогнози, гравці ринку думають про те, що Центробанк США не буде знижувати ключову ставку до вересня, що в свою чергу залишить вартість грошей на досить високому рівні. Дохідність 10-річних облігацій США за тиждень зросла приблизно на 20 базисних пунктів до 4,6%. Дохідність річних облігацій США зараз становить 5,1%.

На валютному ринку долар додав 1,5% проти євро за минулий тиждень (1,06 євро/дол.). Гривня також відчула зміцнення долара. На міжбанку курс за тиждень піднявся на 50 копійок до 39,48 грн/дол.  

Українські суверенні єврооблігації за тиждень збільшились у вартості в середньому на 2,4%. Проте, динаміка котирувань залишається суто спекулятивною, так як інформація щодо умов реструктуризації єврооблігацій поки відсутня. Євробонди Україна-2024 торгуються на ринку по 37 центів за долар номіналу, а випуск Україна-2034 має індикативну ціну 29 центів за долар.

На первинному ринку ОВДП було помітно чергову спробу від Мінфіну  понизити ставки дохідності. Запропонований купон по річним ОВДП був знижений на 10 базисних пунктів до 16,1%. За трьох-річними облігаціями встановлена ставка дохідності поки залишається на позначці 18,3%. За такими рівнями дохідності до бюджету вдалося залучити на черговому аукціоні 7,2 млрд грн, що є показником нижче середньо необхідного для суми залучень за тиждень від продажу ОВДП для нормального обслуговування і рефінансування облігацій, які вже знаходяться в обігу.   

На українському ринку акцій сталася чергова форс-мажорна подія. Компанія «Центренерго», акції якої торгуються на біржі, зазнала критичних пошкоджень своєї Трипільської ТЕС внаслідок російських ракетних ударів. Остання індикативна ціна акцій «Центренерго» була 3,00 грн (ринкова капіталізація 28 млн дол.). Для порівняння, колись у 2007 році ринкова капіталізація «Центренерго» на біржі доходила до рівня в 2 млрд доларів.

новини компаній

- Трипільська ТЕС «Центренерго» зруйнована через ракетні удари росії.

  Компанія заявила про повну втрату своїх виробничих потужностей.

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 15 апреля 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду