Log in with an existing account
Login:
Password:
Forgot your password? | Register
Ukraine Exchange - The first exchange in Ukraine with direct market access and internet-trading
Register Login
Tuesday, 23.04.2024 23:07
Українська Українська
For Investors
For Brokers
Securities Market
Derivatives Market
Exchange Members
Market Data
Index
Technical Support
About Us
News
E-mail Subscription

Analytics and Market news

Friday, 19 October 2012

Коментар по акції: Енергомашспецсталь

КІНТО
Рекомендация: ENMA, Енергомашспецсталь, азпокупать

Остання угода на УБ за акцією ПАТ «Енергомашспецсталь» була укладена 5 жовтня при ціні 0,51 грн. Зважаючи на дуже низьку ліквідність акції, даний ціновий рівень тримається з початку року. Протягом цього часу індекс УБ знизився на 43%, а в останні три місяці та місяць торгів на 24% та 21% відповідно.

Підприємство до кінця поточного року має намір закінчити, розпочату ще в 2005 році, програму комплексного техпереозброєння вартістю більше ніж $300 млн. Модернізація виробничих потужностей Енергомашспесталі крім іншого дозволить збільшити продуктивність ДСП та скоротити питомі витрати енергоресурсів; забезпечить технічну можливість виготовлення великотоннажних злитків для заготовок реакторів в атомній енергетиці вагою до 500 т.; надасть можливість виробництва нержавіючих марок сталі з особливо низьким вмістом карбону; забезпечить можливість механічної обробки деталей масою до 300 т. Підтвердженням високого технологічного рівня виробничих потужностей Енергомашспецсталі є запит на закупку продукції суднобудування від британської Rolls-Royce, що наразі проводить технологічний аудит української компанії.

На сьогодні акції компанії торгуються з трейлінговими коефіцієнтами EV/S = 1,6; EV/EBITDA = 6,5; P/B = 0,6, що вказує на їх відносну дороговизну порівняно з іншими акціями на ринку. Крім того на значення коефіцієнтів EV/S та EV/EBITDA суттєво впливає високе боргове навантаження підприємства.

Як і раніше максимальна віддача технологічного потенціалу підприємства очікується в середньо- та довгостроковому горизонтах, що відбудеться зі зростанням обсягів чистого доходу та вищим рівнем зацікавленості потенційних клієнтів щодо продукції підприємства. Отже, залишаємо фундаментальну довгострокову рекомендацію за акціями ПАТ «Енергомашспецсталь» «купувати», в той же час наголошуємо на ризиковості даної інвестиції, зважаючи як на поточний стан ринку, так і на ризики пов’язані безпосередньо з емітентом.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Ukrainian Exchange, 2008-2024. All the rights for the information and analytical materials published on this website are protected in compliance with the ukrainian legislation.
Direct Market Access services are provided by the trading participants of the Ukrainian Exchange.
Tel: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Address: Tropinina Street, 7-g, Kyiv, 04107, Ukraine