Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 19:45
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 24 апреля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1127,61-1,29%

Вчора індекс УБ додав ще 1,2%. Трапилось це вже під самий кінець торгової сесії – майже всю сесію індекс перебував в «червоній» зоні. Причому це відбулось з точністю до протилежного на зовнішніх ринках, які знижувались поступово та послідовно протягом всієї торгової сесії.

А поміж тим, вчора, публікацією виробничо-фінансових показників «Донбасенерго» за перший квартал 2014 року відкрився сезон звітності українських емітентів, акції яких представлені на УБ. Результати по компанії вийшли позитивні. В січні-березні 2014 чистий прибуток «Донбасенерго» збільшився в 1,9 рази порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до 196,6 млн. грн. Поточні ринкові коефіцієнти з використанням фінансових результатів за останні 12 місяців складають: при перерахунку прибутків в долари США-  EV/EBITDA - 1,6; P/E -1,5 - в гривнях: EV/EBITDA - 1,8; P/E -1,7. Проте показник EV/EBITDA потребує уточнення (до кінця не зрозуміла ситуація з боргами компанії). Реагуючи на позитивні дані, ціна акцій «Донбасенерго» вже тривалий час  зростає більше за індекс УБ. Наприклад, вчора ціна акції зросла на 2,9%. Очікуємо виходу даних по іншим значимим емітентам, акції яких торгуються на локальному ринку.

Сьогодні зранку ситуації на зовнішніх ринках більше слабо позитивна. Ф’ючерси на європейські фондові індекси після вчорашньої негативної торгової сесії зростають. Композитний фондовий індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index після трьох днів поміркованого зниження сьогодні зранку помірковано зростає на 0,17%. 

Повторимо вчорашню тезу: першу - про те, що обстановка на Сході України залишається складною. Тож її вплив на український фондовий ринок мав би бути негативним. Проте, ми бачимо, що локальний ринок акцій проявляє стійкість. Тож в цій ситуації, як і вчора, і позавчора на фондовому ринку України, можна очікувати торгівлю в будь-яку сторону, в тому числі то в плюс то в мінус протягом торгової сесії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 апреля 2014
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Растут энергофишкиПадение
АРТ КАПИТАЛ
Premarket: Покупки "дивидендных" акций будут преобладатьРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду