Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 07:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 23 сентября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 814,21+1,55%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії скоригувався вниз менш, ніж на 0,3%, хоча по ходу торгів непогано приростав, досягаючи в максимумі росту на 2,6% в порівнянні зі значенням на закриття попереднього дня. Природа цього проста. Певна частина учасників ринку захотіла зафіксувати свої виграші (в грошовій формі) за попередні дні. Перш за все це стосувалось акцій «Укранфти», які вчора знизилися в ціні на 2,6%, і які до вчорашнього дня за кілька останніх торгових сесій буквально «злетіли» в ціні на 17%. Власне ці папери і внесли цього четверга основний внесок в зниження індикатору місцевої фондової біржі, так само, як і попереднього дня вони забезпечили йому основний приріст. Цінова динаміка інших індексних акцій вчора, як і позавчора була набагато слабшою. Технічна картина в індексі місцевої біржі вчора незначно зіпсувалась, залишивсь картиною переконливого росту. Просто ріст за результатами торгової сесії цієї середи виявився занадто сильним. Обсяги торгів акціями на Української біржі в ході вчорашньої торгової сесії залишились помітно вищими за середньоденні за минулі півроку та рік.

Вчора світові фондові ринки продовжили підростати після рішення ФРС США залишити базову ставку незмінною. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 підріс на дуже суттєві 1,6%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 після росту днем раніше на 1,1% вчора додав ще 0,7%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підскочив цього четверга на 1,7%. В усіх трьох згаданих індикаторах яскраво видно різкий підйом протягом останніх торгових сесій і наближення до своїх недавніх історичних або локальних максимумів. Очевидно, в цьому руху наверх є і певна спекулятивна складова.

Після росту останніх днів світові фондові індикатори сьогодні зранку взяли пазу. Ф’ючерси на американські фондові індекси переважно незначно просідають. Ф’ючерси на європейські фондові індекси також торгуються різнонаправлено, мало змінюючись. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси переважно дуже незначно просядуть. Індекс MSCI EM теж мало змінюється, знижуючись на незначні 0,1%.

Свіжих значимих фундаментальних новин, на яких можна було б яскраво торгувати, на світових фондових ринках теж, здається, немає. Оцінки американських акцій зараз щонайменше високі, що обмежує ріст ринків. Але через півтора місяці президентські вибори в США, що протягом строку до виборів сильно обмежує рух американських акцій вниз, а вслід за цим обмежує негативних рух і інших крупних ринках акцій. Суттєвий негативний рух на ринку акцій, скоріше, можна очікувати на початку наступного року.

На цьому загалом спокійному фоні на місцевому українському ринку акцій сьогодні можливі зміни, як в позитивну, так і негативну сторону. Здається динаміка цін акцій на Українській біржі має бути незначною. Можливо вчорашньої паузи виявиться  досить щоб ріст на УБ продовжився, хоча і менш сильним темпом. А може, учасникам ринку, які захотіли вчора зафіксувати свої прибутки, видасться по обсягам продажів мало, і вони захочуть продати трохи ще, що штовхне місцевий ринок акцій сьогодні трохи вниз. Тому трейдерам варто бути готовими сьогодні до будь-якого перебігу подій на Українській біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 сентября 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду