Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 02:10
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 28 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1005,43+3,28%

Вчора індекс Української біржі втратив 0,4%, що не дивно, враховуючи дводенне зниження композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, позавчора та вчора.  За ці два дні індикатор MSCI EM втратив 0,6%; з них вчора – 0,45%. Індекси Української біржі та MSCI EM мають високу позитивну кореляцію, тільки що індекс УБ трохи відстає в динаміці по часу – в останній місць – день - два. Це пояснюється як подібним ставленням до ризиків в різних країн, які розвиваються, так і подібними фундаментальними факторами, які впливають, на фінансові показники компаній і на ставлення до ризиків і, часто, просто відсутністю самостійних торгових ідей на менших ринках. Останнє стосується не тільки України, але й багатьох інших країн, які розвиваються; те ж саме можна сказати і щодо європейських ринків розвинутих країн, які рухаються з невеликим часовим лагом у півгодини – дві години по відношенню до руху на фондовому ринку США.

Вчора на провідній місцевій фондовій біржі знизилось чотири акції з її індексного кошику біржі з п’яти. Найбільше зниження мали акції Райффайзен банк Аваль – 2,3%. Динаміка цін інших паперів була незначною. По великому рахунку не можна дуже чітко виділити індексні папери, які в останні два тижні сильно виділяються в динаміці від індексу УБ, хоча  незначні відмінності, зі своєю аргументацією, є.

Обсяги торгів акціями цього четверга на Українській біржі ще підросли по відношенню до обсягів попереднього дня, залишившись суттєво нижчими за середньоденні обсяги за останні півроку та рік – десь в два рази.

Вчора в США було святкування Дня Подяки і фондові біржі не працювали. Сьогодні торги на біржах цієї країни будуть проходити, але лише половину дня. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора підріс на 0,3%. Індекс STOXX Europe 600 має з 11 листопада слабо позитивний тренд майже безперервного денного росту. Про динаміку на ринках країн, які розвиваються в цілому було згадано вище. Однак, в європейських країнах, які розвиваються, на їх фондових ринках, вчора динаміка була або позитивною, або нейтральною.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM додає 0,4%, через, знову ж таки, через часто, як і сьогодні, виникаючий денний часовий лаг зміни на фондових ринках, країн, які розвиваються, регіону Азії по відношенню до динаміки західних фондових ринків. Ф’ючерси на американські фондові індекси зранку слабо додають, так само, як і на європейські. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дуже мало зміняться. «Половинна» торгова сесія сьогодні негативно впливає на ліквідність на ринках і зменшує їх динаміку.

Для фондових ринків сьогодні відсутні також, якісь сильні фундаментальні новини.

На цьому фоні сьогодні можна очікувати слабкої динаміки і місцевого фондового ринку з приблизно рівною імовірністю, як позитивної, так і негативної динаміки. Позитивний варіант розвитку торгів бачиться, як незначно більш імовірний.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 28 марта 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду