Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 05:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 29 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1005,68+0,02%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс ще на дуже значимих 3,3% після свого росту на 4,7% за результатами попередніх трьох сесій, так що сумарний ріст склав 8,1% за чотири торгові сесії. Наразі в індексі УБ «намалювався» дуже гострий пік зумовлений сильний зростанням останніх чотирьох торгових днів. В чомусь цим зараз графік індексу Української біржі дуже нагадує графік композитного доларового фондового індексу ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, до останніх днів, який з 9 березня 2017 до 21 березня цього року також після невеликої негативної корекції швидко зріс на 5,4%.

Ріст індексу УБ вчора, як і в минулі дні, в значній, хоча вже й не повній мірі, визначався ростом ціни акцій Райффайзен банк Аваль через публікацію минулого четверга проекту рішення до зборів акціонерів про виплату дивідендів в розмірі 5,9 коп. на акцію банку. Ціна акцій банку додала цього вівторка ще 7,55%. На відміну від позавчорашнього дня, коли помітно зросла ціна акцій «Мотор Січі», на цей раз другий за величиною внесок в ріст невеликого по чисельності емітентів індексу УБ, внесли акції «Укрнафти», які додали 4,4%. Схоже, учасники ринку вважають, дуже малоймовірним негативні сценарії по «Укрнафті», описані, наприклад, в листі від 20 березня Голови Правління компанії Марка Роллінза і, скоріше, приймають їх за попередження. Власне ці два папери банку і «Укрнафти» і «зробили» за результатами торгової сесії цього вівторка практично весь приріст фондового індикатору УБ. Інші папери в ціні змінились мало, хоча, варто зазначити, що чотири з них підросли, один – знизився.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора сильно виросли в порівнянні з попередньою торгової сесією і, як в кінці минулого тижня, майже в три рази перевищили середньоденні за останні півроку та рік. До цього варто додати, що на цей раз обсяги були забезпечені не тільки високими обсягами торгів акціями банку чи взагалі акцій, які сильно підросли в ціні, але й торгами іншими паперами, які вчора на закритті мали відносно слабку цінову динаміку.

Вчора ціни акцій на західних фондових біржах підросли, «постаравшись» відкинути слабко негативну динаміку американських фондових індексів останніх двох тижнів, чи, навіть, скоріше, не враховуючи останнього відскоку, майже місяця з першого березня. До речі, основний європейський фондовий індикатор в цей час помітно не знижувався.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав 0,6%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – підріс на 0,7%. Індекс STOXX 600 перебуває коло свого річного максимуму.

Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,5%. Цей фондовий індикатор продовжує перебувати коло свого яскраво вираженого річного максимуму і коливається коло нього останні дні, то слабко знижуючись, то слабко підростаючи.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають, а на європейські додають ще більше. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси зростуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає незначний 0,1%. Дуже схоже, сьогодні ріст на західних фондових біржах продовжиться.

Динаміка на світових фондових ринках зараз визначається переважно двома факторами: певною «втомою» від росту після президентських виборів в США в листопаді 2016 з однієї сторони і назрівшою негативною корекцією та з іншої бажанням багатьох учасників ринку зберегти високі значення фондових індикаторів США до значного росту відсоткових ставок в цій країні, початок якого намітиться в другій половині цього року. Нагадаємо, що фондові індекси США в абсолютному вираженні зараз дуже дорогі, а у відносному, враховуючи дуже низькі відсоткові ставки формально за оцінкою ще «терпимі». Є також розрив в оцінках між суттєво більш дорогим американським фондовим ринком та суттєво більш дешевими іншими ринками (в порівнянні з традиційним - історичним), який, як вважається, буде цього року в дуже значній мірі скорочений.

До слова, вчора вийшли дуже сильні дані по споживчим настроям в США, а трохи раніше (27 березня) дуже сильний індикатор ділової активності IFO в Німеччині. Так що підтримуючі фондові ринки фундаментальні фактори в наявності є.

Чесно кажучи, важко сказати, як будуть розвиватись події на місцевому фондовому ринку сьогодні. Виходячи зі звичайної логіки, сьогодні, скоріше, варто було б очікувати росту індексу УБ. Проте динаміка цін місцевих акцій кілька минулих днів була часом сильною і часто несподіваною. Якщо сильна позитивна зміна ціни акцій Райффайзен банк Аваль визначалась дивідендами по цим паперам і була цілком логічною, то інші індексні папери часом мали несподівані зміни цін. Тому, враховуючи сильний ріст минулих днів індексу УБ, необхідно, видається, трейдерам зберігати пильність і бути готовими як до сильного росту, так і до можливої певної стабілізації ринку чи, навіть, невеликої негативної корекції.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 29 марта 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду