Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 03:09
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 25 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1019,91-1,2%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,6%, дуже імовірно, під впливом росту на закордонних фондових ринках після свого зниження на 1,9% за дві останні торгові сесії. Наразі технічна картина в індексі УБ – несильний відскік після зниження, яке послідувало за попереднім кількаденним відскоком. Ріст на місцевій біржі виявився вчора помітно слабшим, ніж ріст основних світових фондових індексів. Це разом з тим фактом, що значення найближчого ф’ючерсу на індекс Української біржі знаходяться від індексу нижче на 30 пунктів (-3%), не є гарним передвісником росту на місцевому ринку акцій. Не будемо забувати, що після визначення дати відсічення для виплати дивідендів по акціям Райффайзен банк Аваль ці акції мають помітно знизитись в ціні. По аналогічній причині дещо мають знизитись в ціні відносно свого можливого рівня і акції «Центренерго». Також викликає певну підозру і технічна – графічна картина в місцевому фондовому індикаторі, як і відсутність позитивних новин для емітентів, які входять до індексного кошику. Це сполучення, здавалось би, окремих дрібних факторів може в позитивному сенсі перебити сильний ріст на закордонних ринках, якщо такий буде.

Вчора за результатами торгів підросли всі ціні п’ять індексних паперів основної місцевої фондової біржі. Найбільше цього понеділка зросли ціни акцій «Донбасенерго» (+1,7%), «Укрнафти» (+1,1%) та Райффайзен банк Аваль (+1,0%). Як бачимо, ріст і в окремих паперах був несильним.

Обсяги торгів індексними акціями УБ вчора були на рівні близько середньоденних за останні півроку, рік та півтора.

Сьогодні акціонери «Центрененрго» розглянуть на своїх загальних зборах питання щодо виплати дивідендів за 2016 рік у розмірі 312,8 млн. грн., що складає 0,85 грн. на акцію (дивідендна дохідність 8,0% по біржовому курсу після вчорашніх торгів).

Вчора світові фондові ринки святкували перемогу Еманнуеля Макрона в першому турі президентських виборів у Франції, що стало причиною значного росту переважної більшості світових фондових індексів. Учасники ринків очікують з великою імовірністю на те, що він виграє і другий тур виборів, і стане президентом Франції. Поки згідно з опитуваннями в другому турі його відрив від крайнє правого кандидата Марін Ле Пен - великий. Хоча, ця обставина може зіграти і злий жарт з Макроном, як кандидатурою на пост глави держави через пасивність виборців.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав відразу 2,1% і вийшов на новий річний максимум. Французький індекс САС 40 при цьому зріс аж на 4,1%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 цього понеділка підріс на 1,1% і закінчив торги на відмітці у 2374 пункти. З 17 березня і до вчора значення індикатору були нижчими. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 1,0%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси помітно підростають, хоча і слабше, ніж учора. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно зростуть. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,8-0,9%. По ходу торгів сьогодні ріст індексу, імовірно, збільшиться. На ріст цього індикатору впливає ще й відскік наверх цін акцій в Китаї, які раніше знизились внаслідок рішення про більш жорстке регулювання обігу цінних паперів в цій країні.

На позитивному зовнішньому фоні сьогодні варто, скоріше, очікувати також продовження слабкого росту і на місцевому ринку акцій. Хоча, слід враховувати і невизначеність на місцевому фондовому ринку через частину чинників перерахованих на початку цього огляду. (Відсічення по дивідендам сьогодні ще не впливають).


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 25 апреля 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду