Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 02:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 25 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 934,81-0,18%

Вчора індекс Української біржі майже не змінився, додавши символічних 0,03%. Наразі технічна картина в індикаторі – зовсім невелике підростання після полиці і знову полиця. Нагадаємо, що позавчора індикатор Української біржі підріс на 0,6% після п’яти торгових сесій з мінімальними змінами цього фондового індексу за результатами торгів.

Вчора чотири індексних папери УБ підросли в ціні, один - знизився. Найбільшу динаміку мали за результатами торгів ціни акцій «Донбасенерго» (+1,1%) та «Укранфти» (-1,3%).

Обсяги торгів індексними акціями на Українській біржі вчора знизились в порівнянні з попереднім днем і склали приблизно 60% середньоденних обсягів торгів ними за останні півроку, рік, півтора. За день до цього обсяги були набагато вищими, до певної міри забезпечені обсягами торгів «Центренерго», останнє, імовірно, як результат дати складання переліку акціонерів для виплати дивідендів. Позавчора акції цієї енергетичної компанії забезпечили 44% обсягів торгів індексними акціями на Українській біржі. Позавчора ці папери знизились в ціні на 2,6%, при тому, що індекс того дня зріс на 0,6%, а без врахування внеску акцій компанії (так рахувати більш коректно) - більше. Різниця приблизно відобразила дивіденд на акцію компанії.

23 травня були опубліковані результати компанії Миронівський хлібопродукт. Днем пізніше з’явилась набагато більш детальна інформація. Варто згадати, що Миронівський хлібопродукт входить до списку трьох емітентів, акції яких торгуються на Українській біржі, і мають достойний вільний грошовий потік. Крім МХП це ще й «Турбоатом» та Райффайзен банк Аваль (раніше ще й часто «Укрнафта»).

Квартальні дані МХП вийшли змішаними. Обсяги продажів компанією м’яса курки зросли до 123,9 тис. тонн в порівнянні зі 107,3 тис. тонн в першому кварталі 2016 (останнє без врахування проданого підрозділу в Криму). Чистий дохід компанії суттєво виріс – на 27%, завдяки росту обсягів продажу курятину, зростання ціни на неї на 8% в доларах США та певному росту реалізації в двох інших сегментах. Однак прибутки змінились не так сильно. Валовий квартальний прибуток компанії зріс на 8% (до 86 млн. доларів США), операційний на 4% (до 74 млн. доларів США), чистий прибуток до нереалізованих курсових різниць залишився без змін (50 млн. доларів США). Все – без врахування проданого кримського бізнесу. Що важко сказати – так це те, наскільки результати компанії є хорошими чи поганими з точки зору прибутків – через фактор девальвації гривні, який все ще впливав на прибутковість бізнесу в періодах, як і на грошові потоки емітента.

Стаття «Рух грошових коштів від операційної діяльності до змін в операційних активах та зобов’язаннях», яка включає і фактично сплачені податки та відсотки зменшилась з 47 млн. доларів в першому кварталі 2017 до 39 млн. доларів США в першому кварталі 2017. Проте цьому формальному зменшенню компанія завдячує авансові сплаті купону по облігаціям на суму 31 млн. доларів США (через вихідні платіж був перенесений з 2 квітня). Без урахування цієї суми маємо покращення на 23 млн. доларів США. Однак це покращення грошових потоків може бути за рахунок використання запасів. Фінальна стаття «Чисте надходження грошових коштів від операційної діяльності» значно погіршилась - до 15 млн. доларів США в порівнянні з неадекватними 98 млн. доларів США в першому кварталі 2016 року за рахунок витрат на обігові кошти: мінус (витрачання) 25 млн. доларів США в порівнянні з плюс 51 млн..

Виробничі та фінансові результати емітента, його капіталізація та оцінка по ринкових коефіцієнтах представлені на графіках на рисунках 1-7 нижче. Оцінка емітента наразі скромна і враховує великі ризики інвестування в українські акції.

 Вчора на світових фондових ринках був позитивний день.  Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, цієї середи додав ще 0,05%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,1%, а широкий фондовий індекс США S&P 500, виріс на 0,35%, наблизившись до свого історичного максимуму від 15 травня 2017, до якого йому не вистачає 2 пунктів –менш, ніж 0,1%. Сьогодні зранку індекс MSCI EM наблизився до свого річного максимуму на ту ж дату.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси зростуть. Індекс MSCI EM додає ще значимих 0,9%.

На світові ринки акцій на сьогоднішній день впливають: 1) рішення ОПЕК про продовження мораторію на видобуток нафти на дев’ять місяців, 20 макроекономічна статистика із США (очікується публікація даних по ВВП країни за другий квартал, вихід випереджаючих індикаторів, 3) дебати коло запропонованого бюджету США на наступний рік та обговорення Сенатом США нового закону про фінансування охорони здоров’я. В цілому всі новини помірковано позитивні для ринку акцій, якщо врахувати очікування стосовно ще не опублікованих даних та прийняття ще не прийнятих документів.

На цьому позитивному фоні варто було б очікувати і невеликого росту місцевого ринку акцій. Що цьому може завадити, так це вперте небажання місцевого ринку помітно підрости в минулі дні, що може бути свідоцтвом того, що учасники ринку проявляють обережність, а також та обставина, що ціни місцевих акцій в середньому додавали дві минулих торгових сесії. Та все ж ставка на сьогоднішній невеликий ріст на місцевому ринку акцій, хоча й ризикована, здається, все ж виправдана.

Рис. 1


Рис. 2


Рис. 3


Рис. 4



Рис. 5



Рис. 6

Рис. 7


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

      
Настроение рынка на 25 мая 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду