Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 00:53
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 27 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1047,78-2,1%

На місцевому українському ринку акцій продовжується хороший ріст. Вчора індекс Української біржі додав ще 1,3%. Технічна картина в індикаторі дуже переконлива – рух уверх.

 Вчора зросли в ціні чотири індексних папери УБ з п’яти. Найбільше додали в ціні акції «Мотор Січі» (2,3%) та «Райффайзен банк Аваль» (+1,9%). Акції «Мотор Січі» зростали три торгових сесії підряд: на 2,2%, 3,5% та 2,3% - всього на 8,1% за цей період. Це рух, однак, якщо судити по обсягу торгів йде на спад. В перший день росту оборот по акціям «Мотор Січі» становив 243 тис. гривень, в другий – 184 тис. і вчора 61 тис. гривень.

 В цілому обсяги торгів індексними паперами Української біржі вчора були на рівні середньоденних за останні півроку, рік та півтора і є меншими, ніж в кожну з попередніх двох торгових сесій.

 З корпоративних новин. Вчора «Укрнафта» зробила заяву про призупинення видобутку на 4-х родовищах в зв’язку відмовою Державної служби геології і надр України продовжити спецдозволи на ці родовища. Видобуток з цих родовищ нафти та газу складає 19% загального видобутку компанією нафти та 24% газу. Компанія висловила сподівання, що протягом декількох тижнів дію спецдозволів буде подовжено у відповідності до нової постанови КМУ №615 про порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами, опублікованої на порталі Кабінету міністрів України 22 червня. Компанія також посилається на рішення судів, які вказували на те, що наявність податкового боргу не є законною підставою для відмови в продовженні ліцензій і на що посилалась Держгеології.

 В той же час варто відзначити, що за участі іноземного керівництва компанії, яке включає, в тому числі і трьох фахівців з видобутку, «Укрнафті» вдалося при невеликих капіталовкладеннях стабілізувати видобуток нафта і припинити його зниження. На недавньому на дні української енергетики в Лондоні в енергетичному інституті Великобританії 12 червня компанія представила план по збільшенню видобутку в 1,8-1,9 рази до 2025 року.

 Світові фондові ринки вчора мали невелику позитивну динаміку. Широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 додав 0,4%, широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на суто символічні 0,03%, а композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,7%, в четвертий чи п’ятий раз пробуючи пробитись вище рівня 1015-1019 пунктів.

 Серйозних фундаментальних новин для світових фондових ринків ні вчора ні сьогодні не було.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси незначно просядуть. Індекс MSCI EM втрачає менш, ніж 0,1%.

 Є окремі повідомлення – думки професійних учасників фондових ринків. Так один з провідних фахівців JP Morgan Stanley висловив думку, що період низької волатильності на фондових ринках скоро завершиться і ринки негативно відреагують на зростання відсоткових ставок – в першу ті, які зараз занадто дорого оцінені ринку, як то фондовий ринок США. Вадим Злотніков, головний стратег КУА AllianceBernstein, з 498 млрд. доларів під управлінням висловив думку, що інвесторам краще шортити американські акції, очікуючи їх зниження. В той же час компанія зберігає позитивний погляд на акції  в світі в цілому особливо країн, які розвиваються та європейські акції.

 На цьому слабко негативному фоні можна очікувати невеликої паузи в рості індексу УБ. Важко сказати – це буде невелике зниження чи невелике зростання. Також варто подивитись чи буде хтось торгувати акціями «Укрнафти» на пониження на фоні негативної новини. В такій дії є і чималий елемент ризику, враховуючи можливе скоре поновлення видобутку і ряд відносно позитивних новин для компанії. Вже після початку чиїхось дій з акціями компанії можна приймати якесь рішення стосовно власної торгівлі.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 27 июня 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду