Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 08.05.2024 07:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 10 августа 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1134,61+0,11%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,8% в лінії зі світовими фондовими індексами, що не дивно враховуючи геополітичні події. Нагадаємо, начебто згідно з даними американської розвідки за інформацією опублікованою спершу Washigton Post, а потім  озвученою та опублікованою NBC News, Північна Корея чи то створила мобільну ядерну бомбу, яку можна встановлювати на ракети, чи то впритул підійшла до її створення розробивши всі необхідні компоненти. Щоправда, робилось застереження, що це не значить, що цей пристрій може зараз чи в самому найближчому майбутньому бути встановленим на МКБР цієї країні. Ще необхідно, що він ще «вижив» при вході ракети в густі шари атмосфери, а міжконтинентальна ракета була добре наведена та влучила в ціль. За новиною послідувала дуже різка реакція президента США Дональда Трампа, а якоюсь годиною пізніше Північна Корея заявила про підготовку планів та можливий превентивний ракетний удар по острову Гуам, де розташована дуже крупна військова авіабаза США, а також військова морська база цієї країни, з яких найбільш зручно атакувати Північну Корею. Ситуація ускладнюється ще й ядерними амбіціями Ірану, з яким укладено договір про не створення ядерної бомби, хоча Іран був близьким до цього.

Вчора, відповідно, знижувались всі світові фондові ринки, і український місцевий не був виключенням. Однак, зниження на світових фондових ринках, скоріше за все, буде дуже короткостроковим – кілька днів. США не мають гарних швидких опцій по вирішенню проблеми Північної Кореї; війна – опція дуже погана, хоча б в силу близькості Південної Кореї. Більшого зниження фондових ринків можна очікувати ближче до кінця цього року на фоні і по причині росту відсоткових ставок. Тож і продовження росту індексу Української біржі (на цей раз не дуже сильного) в найближчі пару тижнів також можна очікувати.

Вчора обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі приблизились до мінімальних за останній час - півтора роки. Це може свідоцтвом того, що місцеві учасники ринку все ще вірять в ріст цін місцевих акцій в найближчій перспективі, і вже, в усякому випадку, не готові поки що продавати належні їм акції, які торгуються на місцевій біржі.

Вчора знизились всі п’ять індексних паперів УБ. Найменшу негативну цінову динаміку мали лідери недавнього росту: акції «Центренерго» та Райффайзен банк Аваль. Зниження цін їх акцій вчора було зовсім незначним – відповідно 0,1% та 0,3%, що також є опосередкованим свідоцтвом імовірного наступного росту ринку. Спред між ф’ючерсом на індекс УБ та значенням індексу також залишився позитивним - 18 пунктів.

Вчора композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 – на 0,7%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив лише символічні 0,04%, суттєво додавши в другій половині дня та ближче до кінця торгів на біржах в Америці.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM втрачає ще 0,6%, ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси дещо просядуть.

На сьогодні важко будувати прогнози по індексу Української біржі, за виключенням того, що це буде в умовах невизначеності, імовірно, несильна динаміка. Світові фондові ринки можуть сьогодні в ході торгів розвернутись вверх, а можуть продовжити зниження, як буде, за його наявності, дуже імовірно, несильним. Тут слід зазначити, що, наприклад, така крупна публічна КУА, як BlackRock, найбільша в світі, більшість американських брокерів опублікували фінансові результати за другий квартал 2017 помітно гірше очікувань, і ці дуже впливові учасники світового ринку акцій досить сильно НЕ зацікавлені зараз в зниженні фондового ринку США, як і інших фондових ринків. Вони будуть прагнути «тримати» ринки акцій, наскільки це їм можливо, високо (в розумних межах), і так довго, як це можливо. Це позитивно і для місцевого ринку акцій. Тому, сьогодні майже з рівними очікуваннями місцевий ринок акцій може, як несильно підрости, так і несильно знизитись. Можливо, все ж, скоріше, трохи підрости.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 августа 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду