Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 08:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 20 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1235,04+0,18%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів додав незначних 0,2% при слабких обсягах торгів індексними паперами біржі на ринку заявок УБ. Це відбулось після різкого виходу індикатору в плюс, уверх днем раніше зі свого вузького півтора тижневого діапазону одноденним ривком на 1,2%. На початку вчорашньої торгової сесії індикатор Української біржі знизився за рахунок буквально кількох угод, потім перейшов в позитивну зону з помітним приростом, і здав під кінець торгів. Однак, після двох останніх позитивних денних рухів індекс Української біржі наблизився до свого відносно недавнього трирічного максимуму.

 На вчорашню динаміку індексу, імовірно, вплинуло очікування учасників місцевого ринку акцій публікації звітності емітентів за третій квартал 2017 року. При невизначеності стовно цих результатів, скоріше за все, учасники ринку не хотіли проявляти занадто велику активність. Це, окрім малого обсягу торгів, також видно з характеру денних рухів індикатору УБ з його тривалим по часу замиранням на певних значеннях. Іншим чинником такої слабко позитивної динаміки основного місцевого фондового індикатору вчора стала суперечність технічної картини самого індексу УБ – прорив вгору днем раніше, який мав би продовжитись, та доволі негативна вдень вчорашня динаміка на світових ринках акцій. Європейські акції помітно знижувались, так само, як і акції країн які розвиваються в цілому, так само, як і ф’ючерси на фондові індекси США. Американський ринок відкрився гепом (стрибком) вниз і, хоча, походу торгів він суттєво додав, і вийшов маржинально в плюс, цього учасники європейського ринку акцій вже не застали. Таким чином, зовнішні ринки також тиснули вниз цього четверга на локальний український ринок акцій вниз.

 Вчора знизились в ціні за результатами торгів три індексні акції Української біржі з п’яти, підросли – дві. В результат індикатору увійшло, однак, три плюси та два мінуси в силу особливостей його розрахунку. Найбільше вчора змінилась ціна «Укранфти», підрісши на 1,55% при відносно непоганих обсягах торгів ними на ринку заявок.

 Непогана торгова активність, як для останніх років, на ринку заявок Української біржі вчора знову спостерігалась в не індексних паперах компаній електричної генерації «Західенерго» та «Дніпроенерго». Невеликі обсяги торгів акцій на ринку заявок були з акціями «машинобудівників»: «Турбоатому» та Крюківського вагонзаводу.

 Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив помітні 0,9%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цього четверга знизився на 0,6%, незважаючи на локальне ослаблення євро. В русі обох індикаторів відчувався негативний вчорашній настрой світових фондових ринків. Широкий  фондовий індекс США S&P 500, як вже згадувалось, провалившись вчора на початку торгів, і маючи негативну динаміку першу годину торгової сесії в США, всю решту часу після первісного відскоку наверх прибавляв наче по струнці, і, в результаті додавши суто символічні 0,03% на закритті, як і днем раніше, вийшов на свій новий історичний максимум. По правді кажучи, в цьому вчорашньому русі на фондових біржах США відчувалась якась штучність, неприродність. Здавалось, хтось навмисне, наче отямившись хоче підправити, чи, точніше, просто виправити денну картину торгів, яка збиває його більш довготривалі торгові плани. Хоча і привід був – затвердження потенційно стимулюючого економіку бюджету США Сенатом.

 Сьогодні зранку, наче знову, хтось рвонувся виправляти вчорашню помилку. Зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно додають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, основні європейські фондові індекси непогано підростуть. Індекс MSCI EM зранку приплюсовує поки поміркованих 0,3%. Та вдень, дуже ймовірно, картина виправиться на краще, і ріст за результатами дня цього індексу буде, імовірно, суттєво більшим.

 Взагалі, дивлячись на графіки американських фондових індексів за останній час не покидає відчуття чистої гри. Можливо, це надмірне самонавіювання, але здається, що впливові учасники ринку наче домовились потихеньку, але послідовно рухати цей досить дорогий ринок ще уверх, поки для його зупинки немає різких бар’єрів - фундаментальних перепон (як то припинення росту прибутків корпорацій, ріст відсоткових ставок). Наче, для власної фінансової вигоди, ігноруючи зниження дохідності цього ринку в наступні періоди. Поки що корпоративні прибутки ростуть, відсоткові ставки – низькі та інфляція – поміркована, є хороша перспектива стимулюючої податкової реформи – і це наче розігрується, ігноруючи оцінку ринку. При цьому варто згадати, що вчорашній день – це було тридцятиріччя чорного понеділка, коли до нього так само вперто фондові індекси США рухались уверх, але за один день втратили від двадцяти до двадцяти двох відсотків – найгірший результат в американській історії. Сьогодні, для такого падіння, однак, немає передумов - є низькі відсоткові ставки та низька інфляція.

 На цьому позитивному зовнішньому фоні – досить позитивній динаміці світових фондових індексів та позитивній картині, яка склалась на місцевому ринку акцій в останні два дні, сьогодні можна більш менш впевнено очікувати позитивної динаміки місцевого ринку акцій. Певною перепоною для хорошого сильного руху наверх індексу Української біржі цієї п’ятниці є невизначеність стосовно квартальних результатів місцевих емітентів за третій квартал 2017, які почнуть публікуватись через кілька днів, та наближення індексу УБ до свого трирічного максимуму, так само, як наближення до своїх максимумів і окремих індексних паперів. Це сполучення у взаємодії, імовірно, не дозволить місцевому ринку акцій сьогодні занадто сильно підрости. Ставлячи на досить імовірний ріст місцевого ринку акцій сьогодні, однак, не забуваємо, що це не є заданим, і варто все ж підстрахуватись.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 октября 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду