Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 19:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 13 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1270,44+0,05%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,8%, що досить непогано, враховуючи переважно негативний результат на світових фондових ринках того дня. Щоправда, український фондовий індикатор, як правило, «відпрацьовує» динаміку світових фондових ринків з помітними часовим лагом – певною затримкою у кілька тижнів чи кілька днів. Увесь ріст індексу Української біржі минулої п’ятниці прийшовся на останні півгодини торгів на УБ.

Обсяги торгів індексними паперами на ринку заявок Української біржі в останній робочий день минулого тижня ще більше знизились в порівнянні з минулими днями, і були зовсім невеликими, навіть, які для останнього часу – півроку, року та двох. В індексних акціях було зафіксовано того дня чотири плюси та один мінус.

З не індексних паперів, традиційно, як для останнього часу пройшли непогані обсяги торгів акціями «Дніпроенерго» з невеликою зміною ціни – плюс 0,7%. Також того дня торгувались акції (крім акцій інвестиційних фондів) Крюківського вагонобудівного заводу та, майже суто символічно, без зміни ціни торгувались акції «Миколаївобленерго», «Укртелекому» та «Західенерго». Відносно помітні обсяги торгів минулої п’ятниці на ринку заявок Української біржі були з державними облігаціями.

Як вже зазначалось, минула п’ятниця для світових фондових ринків була днем негативної корекції. Американські фондові індекси: Dow Jones та S&P 500 перервали минулого тижня свою серію з восьми позитивних тижнів, якої не бачили з 2013 року, індекс високотехнологічних компаній та банків, Nasdaq – з шести позитивних тижнів. Технічна корекція в широкому фондовому ринку США S&P 500 минулої п’ятниці була зовсім невелика – 0,1%. Суто для стороннього оглядача складається враження, що трейдери по якійсь причині суттєво бояться негативної корекції цього основного для США індикатору, як і, наприклад, корекції індексу Dow Jones. Лише невелика корекція в американських індексах позитивно впливає на всі фондові ринки.

Однак, при цьому варто зазначити, що індекс високодохідних облігацій США минулої п’ятниці втратив 1%. А це вважається ознакою меншої схильності до ризиків, і це негативно і для українських боргових паперів.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 минулої п’ятниці знизився ще на 0,35% пробивши всій рівень короткострокової підтримки – 390-391 пунктів. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, того дня втратив 0,5%. Цей індикатор перебуває коло свого п’ятирічного максимуму. На довгому графіку чітко видно майже лінійне зростання індексу MSCI EM від рівня коло його мінімуму - 700 пунктів на початку 2016 до нинішнього рівня 1100 пунктів, тобто на близько 60%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають; на європейські – торгуються різнонаправлено, але теж, переважно, підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси зростуть. Індекс MSCI EM, сьогодні зранку втрачає трохи більше 0,1%.

На цьому, переважно, позитивному зовнішньому фоні, можна очікувати зростання і місцевого ринку акцій. Цікаво, чи буде кілька річний максимум індексу УБ до якого він наближається, певною перепоною для подальшого росту українського індикатору, як для індексу MSCI EM. Однак, ще до нового піку індексу УБ є невеликий шлях пройти, а індекс MSCI EM призупинився і лише, можливо, тимчасово, дещо вище свого минулого пікового значення.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 13 ноября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду