Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 08:04
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 14 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1264,47-0,47%

Вчора індекс Української біржі знову підріс всупереч зміні світових ринків акцій на той час. Щоправда на цей раз він індикатор УБ додав зовсім незначних 0,05%, що, до речі, вже непогано, враховуючи, повторимо, доволі негативну динаміку на світових фондових ринках вчора вдень по Україні. Знову, як і минулої п’ятниці, з того ж самого приводу, можливо, варто повторити, що місцевий фондовий індикатор «працює», як правило, з певним часовим лагом до світових ринків акцій. Індикатор УБ підійшов ще ближче до свого трирічного максимуму, але ще не досяг його і може в цьому також причина його зростання.

 Щоправда, ріст індексу Української біржі вчора відбувся при мінімальних обсягах торгів індексними акціями УБ на ринку заявок. В останній раз менші обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі були шостого липня цього року, подібні до вчорашніх, але трохи вищі одинадцятого липня 2017. Торги не індексними акціями УБ вчора теж були мінімальними, за виключенням, можливо, хіба що, акцій «Західенерго». Пожвавили торги на ринку заявок Української біржі вчора відносно непогані обсяги торгів державними облігаціями України. Згідно з інформацією НБУ на сьогодні у власності фізичних осіб-громадян країни знаходить цих паперів на суму майже 900 млн. грн. Звичайно це ще дуже далеко від суми депозитів фізичних осіб, та все ж.

 Три індексних папери Української біржі вчора підросли в ціні, два – знизились. Ціна жодного не змінилась по значенням закриття більше, ніж на 0,8% в абсолютному вираженні. Акції Райффайзен банк Аваль, до яких один день була прикута увага на підставі висловлювань одного з керівників ЄБРР, зросли вчора на 0,04%.

 Не зовсім праві ті, хто стверджує, що ЄБРР не має юридичних підстав говорити про процедуру  squeeze-out по відношенню до  Райффайзен Банк Аваль, начебто на тій підставі, що ЄБРР володіє лише 30% пакетом акцій банку, а сама процедура стосується лише одного власника з домінуючим пакетом і такого цей банк не має. Обидва Закони України, які визначають процедури викупу, не вимагають лише одного акціонера для початку процедури squeeze-out (як і інших). І це досить раціонально і правильно. Закон, чи точніше два закони, говорять в тому числі і про осіб, що діють спільно, тобто, цитата з Закону, це «фізичні та/або юридичні особи, які діють на підставі договору між ними і узгоджують свої дії для досягнення спільної мети». Взаємовідносини між вдома основними власниками Райффайзен Банк Аваль нам точно невідомі, хоча, з немалою часткою імовірності, можна припустити, знаючи природу обох власників, що між ними існує договір по відношенню до дій, що стосуються Райффайзен Банк Аваль. Однак ще раз повторимось керівник ЄБРР не говорив про негайну процедуру squeeze-out, а ціна акцій з урахуванням ризиків зараз непогана. Тож і спішити з продажем, можливо, не варто.

 Як вже згадувалось, вчора вдень по Україні світові фондові індекси знижувались, включаючи і ф’ючерси на американські фондові індекси. В результаті композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього понеділка втратив ще 0,5%, так само, як і минулої п’ятниці, а широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився ще на 0,7%. При цьому при всьому, широкий фондовий індекс США S&P 500, в результаті торгів несподівано підріс на 0,1%.

 З американськими фондовими індикаторами зараз є певна загадка. Знову, як і минулої п’ятниці ф’ючерси на фондові індекси США вдень помітно просідали, а значення самих індексів за результатами торгів минулої п’ятниці знизилось зовсім незначно. Вчора ж всі три основні фондові індекси США закінчили торги в плюсі. Знову, варто повторити, що складається враження, що місцеві трейдери, там за океаном, здається, просто фізично бояться навіть невеликої негативної корекції на своєму фондовому ринку, і це відчутно допомагає іншим крупним і не крупним фондовим ринкам, які все ж, однак, зараз, переважно, потроху знижуються. Може, всьому причиною очікування податкової реформи в США, і певний острах заокеанських трейдерів «неправильним» рухом на ринках акцій чимось їй зашкодити? Чи це острах, що тимчасова корекція стане занадто великою? Або це якийсь інший сильний психологічний фактор? Цікаво буде почитати «стратегії» американських брокерських фірм та компаній з управління активами на наступний 2018 рік, що з’являться вже незабаром.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються; на європейські – торгуються різнонаправлено, але, переважно, підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси незначно зростуть. Індекс MSCI EM, сьогодні зранку майже не змінюється.

 Важко точно назвати зовнішній фон для місцевого ринку акцій однозначно позитивним (і, тим більше, негативним). Скоріше за все, на місцевому ринку акцій сьогодні, як і вчора буде відносна спокійна динаміка з різною і незначною зміною цін індексних акцій, що може дати, скоріше, позитивний, але, не виключено, і негативний результат в зміні індексу Української біржі.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 14 ноября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду