Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 04:46
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 23 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1272,89+0,13%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,1% після своєї просадки протягом двох днів раніше на 1,1% в сумі. Вчорашній несильний рух уверх індексу УБ відбувся на невеликих обсягах торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі. Обсяги торгів цих торгів вчора були приблизно в два рази меншими свої середньоденні обсяги за останні півроку, рік та два. Одна індексна акція «Донбасенерго», яка і до цього за виключенням одного торгового дня, мала дуже невеликі обсяги торгів, вчора не торгувалась, три індексні папери підросли, одна акція – знизилась в ціні. Ціновий рух в індексних акціях Української біржі вчора був дуже незначним. Цінова зміна жодного з індексних паперів УБ вчора не перевищила незначних 0,5% в абсолютному вираженні. Поза всяким сумнівом, на все це впливає і невизначний рух на світових фондових біржах.

 З не індексних акцій Української біржі (виключаючи акції інвестиційних фондів) більш менш достойні уваги вчора мали за обсягами торгів акції «Дніпроенерго» та, до певної міри, Крюківського вагонобудівного заводу. З інших не індексних паперів також з зовсім незначними обсягами торгувались акції Сумського НВО та «Київенерго». Поза всяким сумнівом, місцева біржа просто не має хороших емітентів, а надії на акції більш-менш пристойного емітента Миронівського хлібопродукту з капіталізацією більше мільярда доларів США, по кільком різним причинам – поки не виправдались. До речі, з точки зору торгівлі і на світових ринках акцій (наприклад на Лондонській фондовій біржі, де він достойно представлений) цей папір вважається досить слабким для трейдерів з точки зору торгівлі ним. (Є, до речі, спеціальна  рейтингова шкала по торгівлі та інвестиціям в різні акції, які торгуються на світових фондових біржах).

 Світові фондові ринки. Тут вчора був різнобій. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, після свого недавнього зниження, продовжив свій несподівано дуже різкий і сильний рух уверх, чого не було вже дуже тривалий час. Індекс MSCI EM додав вчора ще 0,5%. Не так багато, як в попередній день (1,2%), та все ж, в цілому, на графіку індексу MSCI EM до сьогодні утворилась картина різкого та сильного росту. Широкий фондовий індекс США S&P 500 цієї середи знизився на незначних 0,1% від свого позавчорашнього історичного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, вчора втратив 0,3%, перервавши, принаймні на невеликий час, своє зростання після зниження.

 Знову, варто повторити, невідомо, чому фондові індекси США зайшли уверх так далеко, і що з ними буде через деякий час: чи вони продовжать своє зростання до нових вершин, чи поступово, якщо так, то, скоріше, через певний час, будуть плавно коригуватись. З фундаментальної точки зору нинішні ринкові оцінки фондових індексів США виглядають доволі високими і тому виправдання цьому два: низькі відсоткові ставки в США та в світі на фоні низької (можливо тимчасово) інфляції в США та в цілому в світі, та (можливо занадто) високі очікування щодо позитивного ефекту на прибутки корпорацій та росту економіки США внаслідок радикальної податкової реформи в цій країні, яку, як очікується все ж таки прийме Конгрес. До речі, як показав останній протокол засідання ФРС, опублікований вчора, члени ФРС також вважають ціни фінансових активів в США завищеними. Повторимось, буде дуже варто почитати стратегічні погляди відомих світових брокерських компаній та КУА на американський та інші ринки акцій на наступний рік, які вийдуть незабаром. Але, повторимось, складається враження, що американські трейдери мають зараз певний сильний психологічний мотив грати на підвищення і «не опускати» місцеві заокеанські фондові індекси.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси переважно слабко знижуються, як і вчора. Щоправда, як показала практика останніх тижнів, це далеко не завжди означає негативний результат торгів на фондових біржах Європи та США за результатами дня. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси знизяться. Індекс MSCI EM втрачає 0,3%, що ще нічого не означає про перспективу його подальшої зміни протягом наступних днів чи пари тижнів. Можливо, це лише невелика перерва в його рості, як було пару днів тому.

 Однак, в цілому, варто зазначити, що зранку для місцевого ринку акцій, зовнішній фон сьогодні зранку складається однозначно негативний. Чи буде це означати просадку індексу УБ після вчорашнього слабкого росту індексу Української біржі – це ще відкрите питання. Індикатор Української біржі пробує в останні тижні «набрати висоту», і веде себе зараз краще, ніж світові фондові ринки. Скоріше за все, він сьогодні таки знизиться, хоча це, виходячи з його поведінки раніше, далеко не є заданим.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 23 ноября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду