Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 00:05
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 29 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1280,57+0,24%

Вчора індекс Української біржі незначно знизився, втративши зовсім незначну 0,1%, дещо всупереч переважаючій позитивній динаміці на світових ринках акцій. Технічна картина індикатору УБ через це дещо попсувалась, однак принципових змін не перетерпіла – це все ще зростаючий середньостроковий тренд. Це ще більш яскраво видно на більшому часовому проміжку, наприклад, шість місяців.

 Індексні папери Української біржі закінчили вчорашню торгову сесію різнонаправленим рухом, без великих змін. Акції «Донбасенерго» і «Укрнафти»  втратили відповідно 1,5% та 0,3%, а акції Райффайзен банк Аваль та «Центренерго» підросли відповідно на 0,1% та 0,05%. Угод з індексними акціями «Мотор Січі», як і минулої п’ятниці, вчора не було.

 За останні три місяці індексні акції показали досить різну динаміку, Рис. 1. Це визначалось їх відносними оцінками, динамікою їх цін з початку цього року і в минулому році. Ця тема вимагає детального і непростого професійного коментаря, який не є предметом цього огляду. Можна лише коротко сказати, що в останні три місяці не зростали в ціні папери Райффайзен банк Аваль і «Центренерго», які раніше суттєво додали, і вважались ринком, не без підстав, відносно дорожчими.

 Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі вчора знову знизились, наблизившись до обсягів торгів минулої п’ятниці. Вони були близькими до мінімальних за останній період у два роки. Найбільше з індексних паперів вчора наторговували акціями «Райффайзен банк Аваль» та «Укрнафти». Як і днем раніше, відносно непогані обсяги торгів на ринку заявок УБ вчора були також з не індексними акціями УБ «Дніпроенерго», менші – з акціями «Дніпрообленерго» та Крюківського вагонобудівного заводу.

 Світові ринки акцій. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора додав майже 1%, і суттєво оновив свій минуло п’ятничний історичний максимум, досягши значення 2627 пунктів. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, вчора підріс ще на 0,6%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього вівторка зріс на 0,2%. За останній рік індекс MSCI EM додав майже 33%.

 Основною причиною вчорашнього хорошого росту фондового ринку США називають ухвалення вчора Комітетом по бюджету Сенату США версії сенатської версії податкової реформи. Голосування в Сенаті по податковій реформі намічено на завтра. В разі успішного голосування, що дуже ймовірно, Палата представників (нижня палата Конгресу) та Сенат (верхня палата Конгресу) почнуть процедуру узгодження своїх різних версій законопроекту. Експерти говорять, що, імовірно, в цілому спільний проект реформи буде проголосований до Різдва 25 грудня. В крайньому випадку успішне голосування буде на початку наступного року. Республіканській партії, яка зараз має більшість в обох палатах Конгресу, і президент США теж є республіканцем, на думку практично всіх експертів і впливових членів партії, складно буде розраховувати на успіх на проміжних виборах наступного року в Конгрес, не маючи вагомого законодавчого здобутку, яким, наприклад, є зменшення ставок податків.

 Свою стратегію на 2018 рік на початку цього тижня опублікував і американський банк Morgan Stanley. Він теж, як і Goldman Sachs та Bank Of America Merrill Lynch, є провідним брокером/дилером на фондовому ринку США. Цільове значення індексу S&P500 цього банку на наступний рік - 2750 пунктів, що на 5% вище значення вчорашнього закриття ринку. Погляд банку на ринки акцій на 2018 рік є більш поміркованим, ніж був погляд цього банку на цей 2017 рік.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються; на європейські, крім британського FTSE 100, - підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, крім британського FTSE100, зростуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,1%.

 Лишається повторити фразу з учорашнього огляду. На відносно позитивному фоні зовнішніх ринків та за відсутності значимих для місцевих емітентів новин, сьогодні можна очікувати продовження слабкої динаміки торгів акціями на Українській біржі з дещо більш імовірним позитивним результатом.


Рис. 1




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 29 ноября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду