Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 01:09
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 4 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1281,18-0,11%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на 0,2% в лінії зі світовими фондовими ринками. Однак, негативний результат торгів на Української біржі в останній робочий день минулого тижня практично не вплинув на середньостроковий тренд індексу УБ – він, як і раніше, – зростаючий.

На час закінчення торгів на Українській біржі результат голосування по податковій реформі в США не був відомим, фондові індекси США майже не змінювались, основні європейські фондові індекси змінювались мало і, переважно, слабко знижувались, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втрачав 0,3-0,4%. Тож, за відсутності значимих для місцевого ринку новин, включаючи новини, які стосувались окремих індексних паперів УБ, результат торгів минулої п’ятниці на УБ виглядав цілком закономірним.

Минулої п’ятниці відносно слабка динаміка в окремих індексних акціях Української біржі продовжилась. Три індексні папери цієї біржі з п’яти підросли в ціні, два – знизились. З індексних паперів УБ на 1,2% знизилась ціна акцій Райффайзен банк Аваль. Ціни інших індексних акцій УБ змінились, менш, ніж на 1%.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ минулої п’ятниці дещо підросли. Проте вони залишились майже в два рази меншими за свої середньоденні за останні півроку, рік, та два. Обсяги торгів не індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ минулої п’ятниці були суттєво меншими за обсяги торгів індексними паперами біржі на ринку заявок УБ того дня.

Голосування Сенату США по податковій реформі в країні в п’ятницю не відбулось. Закон доопрацьовувався. Результативне (позитивне) голосування Сенату мало місце вранці в суботу. Мінімальною кількістю голосів 51-49 Сенат проголосував свою версію податкової реформи в країні зі зниженням ставки податку на прибуток компаній з 35% до 20%. Новий закон не тільки додасть два - три десятих пункти до росту ВВП цієї країни щорічно, але й означатиме помітно кращі умови для фондового ринку США, через зниження показника ціна/прибуток (P/E) за рахунок росту прибутку в результаті меншого оподаткування прибутків. Тепер буду відбуватись узгодження двох версій згаданого Закону: нижньої та верхніх палат Конгресу США і після цього закон буде направлений на підпис президенту країни.

Через те, що в п’ятницю голосування так і не відбулось, а в новинах домінувала негативна політична новина зі США стосовно бувшого керівника Нацбезбепеки країни Майкла Фліна, світові ринки акцій закінчили торги минулої п’ятниці на мінорній ноті. Широкий фондовий індекс США S&P 500 того дня втратив 0,2%, до речі, від свого історичного максимуму, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 – просів на 0,7%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці знизився ще на 0,4%. Цей індикатор після зниження досяг свого найближчого рівня підтримки. За рік індекс MSCI EM зріс, більш, ніж на 30%.

 Все це має значення, оскільки всі ринки акцій корелюють між собою: тобто часто зростають і знижуються разом. Тон тут задає фондовий ринок США.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси після результативного голосування Сенату США по податковій реформі, зрозуміло, досить суттєво зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси «відкриються» в хорошому плюсі. Індекс MSCI EM, зламавши свій тренд останніх днів до зниження, додає зранку 0,5%.

 Як вже, згадувалось, кореляція між фондовими ринками США, Європи та країн, які розвиваються, сильна. З композитним індексом останніх, MSCI EM, дуже сильно корелює індекс УБ. Тож, сьогодні, з великою ймовірністю, результат торгів на Українській біржі буде позитивний.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 4 декабря 2017
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду