Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 03:49
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 14 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1298,03+0,6%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,6%, і це була п’ята торгова сесія зростання індикатору УБ поспіль. За ці п’ять торгових сесій індекс додав вже 1,6%. Однак, примітно не це. Індекс Української біржі вийшов на значення 1290 пунктів, максимальне (в гривні) за три роки, а, якщо точніше таке, що не бачили по значенню закриття, з п’ятого серпня 2014. Це значить, що не тільки світові фондові ринки підросли, але й українська економіка за цей період суттєво додала, а фінанси компаній і державні фінанси за цей час суттєво покращились. Тому, зрозуміло, і покращились і прибутки емітентів, і ставлення до ризиків в Україні, що позитивно для акцій.

Зросли в ціні дві з п’яти акцій Української біржі, три – знизились, проте незначно. Суттєво додали в ціні індексні акції «Мотор Січі» (+1,4%), помітно –  «Центренерго» (+1,0%). Зниження трьох інших паперів не перевищило 0,7% жодного. Два індексні папери знизились дуже слабко.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ поступово зростають, але ще не дотягнули до своїх середніх за останні півроку, рік та два. З не індексних акцій на рівні індексних паперів торгувались пайові папери «Дніпрообленерго», Миронівського хлібопродукту та «Укртелекому». Ще ряд акцій місцевих емітентів також торгувались на ринку заявок Української біржі, але обсяги торгів ними були меншими. Пройшли на ринку заявок УБ в невеликому обсязі угоди з ОВДП. Великі обсяги торгів цими паперами на Українській біржі відбувається по адресним заявкам, як було і вчора.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,5%. Поки він не може «відірватись» від свого локального мінімуму, який знаходиться поряд з його п’ятирічним максимумом. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив на 0,2%. Одна із причин цього зниження локальне посилення євро. Зниження STOXX 600 відбулось після росту цього фондового індикатору днем раніше на 0,7% і переходу на траєкторію зростання. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 втратив зовсім незначні 0,05% від свого історичного максимуму, досягнутого днем раніше. Однак, відомий вузький індекс США, з тридцяти емітентів, Dow Jones, цієї середи оновив свій історичний максимум.

Комітет по відритим ринкам ФРС США, як і очікувалось, підняв базову ставку в США на чверть відсотка до діапазону 1,5%. Це вже закладено в цінах акцій. Центробанк США також покращив свої погляди на ріст ВВП США в 2018 році – з 2,1% у вересні 2017 до 2,5%, оголошених вчора. Ріст економіки позитивний для фондових ринків, ріст відсоткових ставок – негативний. Але кращий ріст економіки, як правило, переважає над невеликим ростом відсоткових ставок. ФРС також не змінив свої погляди на ріст відсоткових ставок в 2018. Центральний банк найбільшої економіки в світі очікує три підвищення базової ставки в наступному році. Однак ФРС не надав те що називається точковим графіком – окремих думок чотирнадцяти голосуючих членів Комітету по відкритим ринкам стосовно їх прогнозів по росту базової відсоткової ставки на наступний період. Можливо, це викликано тим, що прогнози 2016 року по росту ставки не справдились (вона була збільшена в другій половині 2016 та в 2017 набагато менше за прогнози членів Комітету в липні 2016), а на думку багатьох учасників ринку розбіжність в думках, окремих членів Комітету викликає у учасників фінансових ринків сум’яття.

З інших важливих для фондових ринків новин. За інформацією ряду інформагенцій Конгрес США: нижня палата, Палата представників, та верхня палата – Сенат, начебто вже практично узгодили спільний проект податкової реформи в США зі значним зниженням ставки податку на прибуток корпорацій США. Угода сприятиме більшому на декілька десятих пункту щорічному зростанню економіки США та сприятлива для фондових ринків, оскільки збільшить корпоративні прибутки в США і знизить поточну ринкову оцінку акцій цієї країни.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко зростають; на європейські – поки, переважно, знижуються на фоні локального укріплення євро. Очікується, що, європейські фондові індекси на відкритті дещо знизяться. Індекс MSCI EM зростає на 0,1-0,2%.

На цьому фоні та, враховуючи ріст місцевого фондового ринку вже п’ять торгових сесій поспіль, з приблизно рівною імовірністю можна очікувати, як зростання, так і зниження місцевого українського ринку акцій (індексу УБ).


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 14 декабря 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду